autoagora.gr logo
TEST ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΙΜΕΣ LEASING SHORT VIDEOS
Με θερμικά μοτέρ μέχρι το 2035 το VW Golf, ηλεκτρική η επόμενη γενιά

Με θερμικά μοτέρ μέχρι το 2035 το VW Golf, ηλεκτρική η επόμενη γενιά

Με θερμικά μοτέρ μέχρι το 2035 το VW Golf, ηλεκτρική η επόμενη γενιά

5/8/2024

Αμιγώς ηλεκτρικό το VW Golf 9ης γενιάς.
Στην παραγωγή η 8η γενιά του Golf μέχρι το 2035!
Το Golf MK8 θα γίνει έτσι ένα από τα μακροβιότερα αυτοκίνητα στην ιστορία.
Από 23.950 ευρώ το ανανεωμένο Golf, με κινητήρες βενζίνης, diesel και Plug-in hybrid.

Αμιγώς ηλεκτρικό το VW Golf 9ης γενιάς

Η VW έχει επενδύσει πολύ στον τομέα της ηλεκτροκίνησης τα τελευταία χρόνια, κυρίως με την παραγωγή των ID μοντέλων της. Ωστόσο η γερμανική εταιρεία, όπως αναφέραμε πρόσφατα, διαθέτει το 1/3 του μπάτζετ της στην εξέλιξη θερμικών κινητήρων, δηλαδή περίπου 60 δισ. ευρώ ως το 2027. Σε αυτή την επένδυση δεν θα μπορούσε παρά να πρωταγωνιστεί το Volkswagen Golf, ένα από τα best sellers της εταιρείας παγκοσμίως.

Το γερμανικό hatchback διανύει τον 8ο κύκλο ζωής του, και πρόσφατα ανανεώθηκε σε κινητήρια σύνολα και εμφάνιση, ενώ αναβαθμίστηκε τεχνολογικά. Η 8η γενιά θα είναι και η τελευταία που θα διατίθεται με θερμικούς κινητήρες. Γνωρίζουμε από επίσημες πηγές ότι το Golf 9ης γενιάς θα λανσαριστεί ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο, προς το τέλος της δεκαετίας. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει η επιλογή κινητήρων εσωτερικής καύσης και μετά το 2030.
 

Στην παραγωγή η 8η γενιά του Golf μέχρι το 2035!

Και αυτό γιατί οι Γερμανοί σκέφτονται πολύ σοβαρά να κρατήσουν στην παραγωγή το τωρινό ΜΚ8, μέχρι και το 2035, όταν δηλαδή θα απαγορευτεί στην Ε.Ε. η κυκλοφορία νέων αυτοκινήτων με θερμικούς κινητήρες. Μιλώντας στο ολλανδικό Top Gear, ο μηχανικός της VW Kai Grunitz δήλωσε ότι οι άνθρωποι της εταιρείας εξετάζουν το ενδεχόμενο να πάρει παράταση η κατασκευή κινητήρων εσωτερικής καύσης για το Golf ως το 2035.
 

Το Golf MK8 θα γίνει έτσι ένα από τα μακροβιότερα αυτοκίνητα στην ιστορία

Το υπάρχον Golf βασίζεται στην πλατφόρμα MQB, που θα μπορεί να χρησιμοποιείται ως το 2035. Αν τελικά οι ιθύνοντες της γερμανικής εταιρείας αποφασίσουν να παρατείνουν ως τότε τη ζωή του Golf MK8, τότε το εμβληματικό μικρομεσαίο θα γίνει ένα από τα μακροβιότερα της ιστορίας: Η 8η γενιά του κυκλοφόρησε το 2020, επομένως το 2035 θα είναι 15 ετών!
 

Από 23.950 ευρώ το ανανεωμένο Golf, με κινητήρες βενζίνης, diesel και Plug-in hybrid

Στην ελληνική αγορά, κυκλοφορεί πλέον το ανανεωμένο VW Golf, με την τιμή του να ξεκινάει από 23.950 ευρώ. Είναι διαθέσιμο σε 5 εξοπλιστικές εκδόσεις, με κινητήρια σύνολα βενζίνης, diesel και Plug-in υβριδικό, ως GTE και GTI, αλλά και στην επετειακή έκδοση «50 Years». Σε λίγους μήνες έρχονται και τα Golf GTI Clubsport και Golf R.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε