autoagora.gr logo
TEST ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΙΜΕΣ LEASING SHORT VIDEOS
Mercedes: +80% αυτονομία θα προσφέρουν οι νέες μπαταρίες

Mercedes: +80% αυτονομία θα προσφέρουν οι νέες μπαταρίες

16/9/2024

Θα έχουν πιο βιώσιμη παραγωγή.
+80% περισσότερη αυτονομία από τις σημερινές.
Θα προσφέρουν 40% βελτίωση στην ενεργειακή πυκνότητα.
Δημιουργήθηκαν από τη συνεργασία της Mercedes με τη Factorial.

Θα έχουν πιο βιώσιμη παραγωγή

H Mercedes σε συνεργασία με την Factorial, δημιούργησαν νέες μπαταρίες στερεάς κατάστασης που αναμένεται να αυξήσουν την αυτονομία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου έως και 80%. Η νέα γενιά μπαταριών, διαθέτει ενεργειακή πυκνότητα 450 Wh/kg και εκτός από τη βελτίωση της απόδοσης θα έχει και πιο βιώσιμη παραγωγική διαδικασία.

+80% περισσότερη αυτονομία από τις σημερινές

Πέραν της αύξησης της αυτονομίας έως και 80%, η Factorial είπε ότι οι νέες μπαταρίες στερεάς κατάστασης μπορούν να μειώσουν σημαντικά το βάρος και να αυξήσουν την απόδοση του οχήματος. Επίσης υπογραμμίζει ότι το σύστημα ηλεκτρολυτών σε στερεά κατάσταση, είναι πολύ πιο ασφαλές από τους πιο εύφλεκτους υγρούς ηλεκτρολύτες.

Θα προσφέρουν 40% βελτίωση στην ενεργειακή πυκνότητα

Με δηλώσεις του στο Reuters, ο επικεφαλής τεχνολογίας της Mercedes, Markus Schaefer είπε ότι οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης θα μπορούσαν να προσφέρουν 40% βελτίωση στην ενεργειακή πυκνότητα σε σχέση με τις σημερινές μπαταρίες. Σημείωσε επίσης ότι η χρήση ελαφρύτερων μπαταριών θα μπορούσε να επιτρέψει στην μάρκα να χρησιμοποιεί πιο οικονομικά χαλύβδινα αμαξώματα στα ηλεκτρικά, αντί για αλουμινίου.

Από το 2021 «τρέχει» η συνεργασία Mercedes- Factorial

Να θυμίσουμε πως η Mercedes ξεκίνησε τη συνεργασία της με την Factorial το 2021. Επίσης το 2022 προχώρησε σε επένδυση 200 εκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να αναπτυχθούν οι νέες μπαταρίες.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις