autoagora.gr logo
TEST ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΙΜΕΣ LEASING SHORT VIDEOS
Μετά το 2027 το νέο Nissan GT-R

Μετά το 2027 το νέο Nissan GT-R

12/8/2024

«Ρίχνει αυλαία» το GT-R R35
R 36, ένας τετράτροχος... Godzilla
Με ιδιαίτερα φουτουριστικό εσωτερικό
Με υβριδικό σύστημα από την Formula E και κινητήρα V6

«Ρίχνει αυλαία» το GT-R R35

Το Nissan GT-R R35 αποτέλεσε ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά supercars της γενιάς του. Βρίσκεται στους δρόμους για πάνω από 15 έτη και στην ακμή του, απόλαυσε πολλές βελτιώσεις. Στην Ευρώπη, οι πωλήσεις του μοντέλου έχουν διακοπεί εδώ και δύο έτη, από την άλλη όμως αναμένουμε κάποιες τελευταίες, ειδικές - αποχαιρετιστήριες - εκδόσεις.

R 36, ένας τετράτροχος... Godzilla

Σε πρώτη φάση, το επόμενο GT-R, παρότι εξηλεκτρισμένο, αναμένεται να τιμήσει την προϊστορία και τους θρυλικούς προγόνους του. Διατηρώντας κάποια πολύ χαρακτηριστικά στοιχεία, όπως για παράδειγμα τα 4 στρογγυλά πίσω φώτα. Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο υπεύθυνος σχεδίασης της ιαπωνικής εταιρείας στην Ευρώπη, ανέφερε χαρακτηριστικά πως θα έχει στοιχεία «Godzilla», ασχέτως από την σχεδιαστική κατεύθυνση η οποία θα ακολουθηθεί. 
 

Με ιδιαίτερα φουτουριστικό εσωτερικό

Το επερχόμενο GT-R θα δώσει βάρος στην ενίσχυση του οδηγοκεντρικού προσανατολισμού της καμπίνας. Ιδιαίτερος φωτισμός και εξελιγμένα ψηφιακά συστήματα τα οποία θα «βγαίνουν» από το σύμπαν του Gran Turismo, του θρυλικού βιντεοπαιχνιδιού προσωμοίωσης αγώνων ταχύτητας. ¶λλωστε, το σύστημα πολυμέσων και ελέγχου του προηγούμενου μοντελου ήταν σχεδιασμένο από την εταιρεία η οποία δημιούργησε το παιχνίδι.

Με υβριδικό σύστημα από την Formula E και κινητήρα V6

Το πιθανότερο σενάριο για το επόμενο GT-R κάνει λόγο για ύπαρξη κινητήρα εσωτερικής καύσης. Ο αντιπρόεδρος της Nissan Αμερικής, έβαλε «λάδι στην φωτιά», αναφέροντας ότι η προσέγγιση του επερχόμενου supercar της εταιρείας δεν θα είναι πλήρως ηλεκτρική, αλλά θα εκμεταλλευθεί την τεχνολογία της ομάδας που διαθέτει η Nissan στην Formula E. ¶ρα δεν αποκλείεται να δούμε ένα υβριδικό σύστημα το οποίο θα συνδυάζει έναν 3,5 λτ. twin-turbo V6 κινητήρα, όπως χρησιμοποιείται στο Infiniti QX80. Η αποκάλυψη του μοντέλου αναμένεται μεταξύ 2027 και 2028.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε