Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Μπαταρίες ηλεκτρικών: Θα τις αλλάζεις αντί να τις φορτίζεις

Μπαταρίες ηλεκτρικών: Θα τις αλλάζεις αντί να τις φορτίζεις

Διαβάστηκε από 16644 αναγνώστες - 15/8/2022

Ένα από τα σημαντικότερα θέματα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, είναι η φόρτιση τους και ο χρόνος που θα ξοδεύεις καθημερινά γι αυτό. Τώρα, αν σου πούμε πως θα μπορείς να αλλάζεις την άδεια μπαταρία του αυτοκινήτου σου, με μια γεμάτη μέσα σε 1 λεπτό, θα άλλαζες την άποψη σου για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα;

Πλέον η φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων δεν θα είναι απαραίτητη, αφού θα μπορείς να κυκλοφορείς με μια νέα γεμάτη μπαταρία, σε χρόνους πιο γρήγορους και από το φουλάρισμα του ντεπόζιτου, σε πρατήριο καυσίμων. Οι σταθμοί αντικατάστασης μπαταρίας στην Κίνα είναι γεγονός εδώ και καιρό, και σύντομα θα τους δούμε και στην Ευρώπη.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

 

Μέσα σε ένα λεπτό θα είναι έτοιμο για κυκλοφορία με πλήρη αυτονομία

Ο υποψήφιος αγοραστής ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, έχει πολλά στο μυαλό του, όπως: ποια είναι η αυτονομία κίνησης που του προσφέρει το μοντέλο που τον ενδιαφέρει, σε πόσο χρόνο θα μπορεί να το ξαναφορτίσει, αλλά και σε ποια σημεία του οδικού δικτύου θα βρει διαθέσιμους φορτιστές, για να συνεχίσει την διαδρομή του. Όλα αυτά πλέον, δεν θα είναι πρόβλημα για του ιδιοκτήτες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αφού όταν θα δουν την μπαταρία τους να χάνει την διαθέσιμη αυτονομία της, θα μπορεί να πηγαίνει σε έναν σταθμό αντικατάστασης μπαταρίας, και να αλλάζει την μπαταρία του, αντί να την φορτίζει.


Μέσω της αντικατάστασης θα γλυτώνεις τον χρόνο φόρτισης

Έτσι λοιπόν θα μπορείς να μπαίνεις σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, που ρομποτικά συστήματα θα βγάζουν την άδεια μπαταρία από το αυτοκίνητο σου, σε 1 λεπτό, και θα την αντικαθιστούν με μια γεμάτη ίδιου τύπου, ώστε να συνεχίσεις την διαδρομή σου. Περίπου ίδιο δηλαδή με αυτό που κάνουμε μέχρι και σήμερα στα πρατήρια καυσίμων, ίσως και σε πιο γρήγορο χρονικό διάστημα.
 


Εφαρμογή στο κινητό σε βάζει να επιλέξεις τον τύπο μπαταριών που ταιριάζουν στο αυτοκίνητο σου

Πλησιάζοντας λοιπόν τον σταθμό ανταλλαγής μπαταριών, θα ανοίγεις μια εφαρμογή στο κινητό σου, που θα επιλέγεις το όχημα σου και των τύπο μπαταριών που φοράει. Η εφαρμογή θα δίνει εντολή στο ρομποτικό μηχανισμό του σταθμού και θα σου την αντικαθιστούν μέσα σε ελάχιστο χρόνο.


Στην Κίνα υπάρχουν ήδη 5.000 σταθμοί αντικατάστασης μπαταριών

Οι σταθμοί αντικατάστασης μπαταριών είναι ήδη μια πραγματικότητα στην Κίνα, όπου υπάρχουν ήδη πάνω από 5.000 σταθμοί που πραγματοποιούν αντικαταστάσεις σε χρόνο ρεκόρ. Μάλιστα, εταιρίες ετοιμάζουν την είσοδο τους στην Ευρώπη όσο τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα αυξάνουν τις ταξινομήσεις τους τα επόμενα χρόνια.  
 
Σε 1 λεπτό θα σου αντικαθιστούν την άδεια μπαταρία με μια γεμάτη!
Θα είναι και γρηγορότερο και φθηνότερο από το να την φορτίζεις.
Μέσω εφαρμογής στο κινητό θα επιλέγεις την κατάλληλη μπαταρία για το αυτοκίνητο σου.
Υπάρχουν ήδη 5.000 σταθμοί ανταλλαγής μπαταριών στην Κίνα και προετοιμάζονται και στην Ευρώπη.
Τώρα που ανταλλαγή μπαταριών είναι γρηγορότερη και από το να βάλεις βενζίνη, αλλάζεις την άποψη σου για την ηλεκτροκίνηση;

 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε