Test Συνεργείων
NEO ΤΙΜΕΣ LEASING Short Videos
Νέα πλατφόρμα για ηλεκτρικά από τις Volkswagen και Xpeng
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Νέα πλατφόρμα για ηλεκτρικά από τις Volkswagen και Xpeng

24/7/2024

Στην παραγωγή το 2026 το πρώτο ηλεκτρικό με τη νέα πλατφόρμα.
Η νέα πλατφόρμα θα συμβάλει στη μείωση του κόστους παραγωγής.
Θα δέχεται ασύρματες ενημερώσεις και αυτόνομα συστήματα οδήγησης.

Μπήκαν οι υπογραφές στη συμφωνία

Volkswagen και Xpeng θα αναπτύξουν καινούργια πλατφόρμα για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα οποία θα παράγονται στην Κίνα από τη VW. Η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές ανακοινώθηκε και έτσι οι εργασίες για την έλευσή της νέας αρχιτεκτονικής θα τρέξουν με σκοπό να είναι έτοιμη άμεσα.

Στην παραγωγή το 2026 το πρώτο ηλεκτρικό με τη νέα πλατφόρμα

Βάσει χρονοδιαγράμματος, το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα βασιστεί στη νέα πλατφόρμα θα είναι έτοιμο για παραγωγή σε μόλις 24 μήνες, δηλαδή το 2026. Χάρη στη νέα πλατφόρμα θα μειωθεί και το κόστος παραγωγής, ενώ θα επιτραπεί και η ταχύτερη εφαρμογή προηγμένων αυτόνομων λειτουργιών οδήγησης. Παράλληλα, η νέα πλατφόρμα θα μπορεί να δέχεται ασύρματες ενημερώσεις (over-the-air).

Η Volkswagen κατέχει το 4,99% της Xpeng

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από περίπου δώδεκα μήνες, η VW αγόρασε το 4,99% των μετοχών της Xpeng σε μια συναλλαγή αξίας 700 εκατομμυρίων δολαρίων. Η επένδυση θα επεκτείνει την παρουσία της VW στην κινεζική αγορά και θα έχει ως αποτέλεσμα την άμεση ανάπτυξη τουλάχιστον δύο ηλεκτρικών από τη γερμανική μάρκα. Το ένα από αυτά θα είναι SUV, σύμφωνα με όσα αναφέρουν Μέσα του εξωτερικού.

VW: «Πολύ ισχυρή και αποτελεσματική η νέα αρχιτεκτονική»

 «Η ταχεία πρόοδος στη στενή συνεργασία μεταξύ του Ομίλου Volkswagen και της Xpeng υπογραμμίζει τις μεγάλες δυνατότητες αυτής της συνεργασίας», δήλωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Volkswagen, Ralf Brandstatter. «Με την κοινή ανάπτυξη μιας άκρως σύγχρονης αρχιτεκτονικής, στην οποία και οι δύο εταίροι συνεισφέρουν την τεχνολογική τους τεχνογνωσία, κάνουμε τώρα το επόμενο βήμα μαζί. Από το 2026, όλα τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα της μάρκας Volkswagen στην Κίνα θα είναι εξοπλισμένα με αυτήν την πολύ ισχυρή και αποτελεσματική αρχιτεκτονική».

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις