Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
5 φωτογραφίες »

Οι 700 ίπποι του Juke-R ψάχνουν νέο στάβλο

28/9/2021

Από τα 5 συνολικά Juke-R που έχουν κατασκευαστεί, το συγκεκριμένο, με αριθμό #005 είναι το μοναδικό προς πώληση. Με κινητήρα από GT-R R35 κάτω από το καπώ και απόδοση 700 ίππους κάνει σοβαρά καλαμπούρια σε supercars. Καλαμπούρι όμως δεν είναι η τιμή του, αφού για να το αποκτήστε θα χρειαστεί να διαθέσετε 240.000 ευρώ… θα πάρετε όμως και ρέστα.

Μία σύντομη αναδρομή στο παρελθόν για να ξέρουμε περί τίνος πρόκειται. Το 2012 η Nissan κατασκεύασε το πρωτότυπο Juke-R των 485 ίππων το οποίο μόνο Juke δεν ήταν και περισσότερο θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε σαν R35 GT-R με καπάκι από Juke. Το 2015 ακολούθησε η αναβαθμισμένη έκδοση Juke-R 2.0 με 600 ίππους πού κατασκευάστηκε σε τέσσερα αντίτυπα. Ένα ακόμα Juke-R με παρόμοιες προδιαγραφές κατασκευάστηκε από την εταιρεία Severn Valley Motorsport (SVM) και φέρει τιμητικά τον αριθμό #005. Από τα συνολικά πέντε αυτοκίνητα, τα δύο είχαν ατυχείς συναντήσεις με μπαριέρες και μάλλον αυτή τη στιγμή συμβιώνουν με... τόνο έχοντας την μορφή κονσέρβας, ενώ τα άλλα δύο είναι ιδιοκτησία της Nissan. Έτσι λοιπόν ο πράκτορας 005 είναι ο μοναδικός διαθέσιμος προς αγορά αυτή τη στιγμή παγκοσμίως, πράγμα το οποίο δεν κάνει και τελείως παράλογη την τιμή του των σχεδόν 240.000 ευρώ.


Το #005 είναι το μοναδικό προς πώληση αυτή την στιγμή παγκοσμίως, με την τιμή των σχεδόν 240.000 να δικαιολογείται

Το #005 είναι το μοναδικό προς πώληση αυτή την στιγμή παγκοσμίως, με την τιμή των σχεδόν 240.000 να δικαιολογείται

Kοινοποίησε το »

 
Κάτω από το καπό του Juke-r βρίσκεται ο VR38DETT V6 πού βρίσκουμε και στο GT-R R35, ο οποίος μετά την περιποίηση που δέχτηκε από την εταιρεία Severn Valley Motorsport έχει απόδοση που φτάνει τους 700 ίππους. Η κίνηση μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός εξατάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη, οπότε πραγματικά μιλάμε για λύκο με προβιά από αρνί, αφού είναι δεδομένο ότι πολλά supercars θα λαχτάριζαν απέναντί του. 
 
Εκτός λοιπόν από τις αναβαθμίσεις στον κινητήρα και στα περιφερειακά αυτού, το συγκεκριμένο Juke-R έχει αρκετές εξωτερικές λεπτομέρειες που το κάνουν να διαφέρει, με κύριο χαρακτηριστικό το φαρδύ body kit με τους προφυλακτήρες carbon fiber και το αντίστοιχο φυσικά καπό. Στο εσωτερικό έχει τοποθετηθεί ένα Roll Cage αλλά και Bucket Carbon καθίσματα για να ολοκληρωθεί η αγωνιστική εμφάνιση, ενώ μπροστά από το κάθισμα του συνοδηγού υπάρχει και ο αντίστοιχος πυροσβεστήρας για παν ενδεχόμενο.
 
Ναι όντως τα σχεδόν 240.000 χιλιάδες ευρώ είναι αρκετά υψηλό πόσο να διαθέσει κάποιος για την αγορά αυτού, αλλά μην ξεχνάμε ότι πριν ένα χρόνο η εταιρεία είχε βγάλει ξανά το αυτοκίνητο προς πώληση με τιμή 650.000 ευρώ. Οπότε μάλλον αυτή τη φορά το 005 είναι πιο πιθανό να βρει ιδιοκτήτη. Εάν λοιπόν έχετε στάβλο που περισσεύει λίγος χώρος, βρείτε μια ακρούλα να βολέψετε και αυτά τα 700 άτια, κρίμα δεν είναι;

Kοινοποίησε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις