Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Oι Έλληνες πληρώνουν τα περισσότερα σε καύσιμο στην Ευρώπη!
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Oι Έλληνες πληρώνουν τα περισσότερα σε καύσιμο στην Ευρώπη!

Oι Έλληνες πληρώνουν αναλογικά το πιο ακριβό καύσιμο της Ευρώπης!

Διαβάστηκε από 9517 αναγνώστες - 4/11/2022

Το μεγαλύτερο ποσοστό του μισθού για καύσιμα στην Ευρώπη πληρώνουν οι Έλληνες, αφήνοντας πίσω χώρες όπως η Δανία, Γερμανία κι Ολλανδία που «κλαίγονται» για τις υψηλές τιμές.

Οι Έλληνες πληρώνουν τα περισσότερα σε καύσιμα

Η έρευνα αγγλικής ασφαλιστικής εταιρίας έδωσε στην Ελλάδα μια αρνητική πρωτιά που σίγουρα δεν τιμά τους κυβερνητικούς παράγοντες και αναδεικνύει έντονα το πρόβλημα ακρίβειας που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη χώρας μας
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ξοδεύουμε το 13,13% του μισθού μας για καύσιμα

Σύμφωνα με την έρευνα οι Έλληνες δίνουμε το 13,13% του ετησίου εισοδήματος τους σε καύσιμα! Πραγματικά ένα εξωπραγματικό ποσοστό, που επιβαρύνει σημαντικά τον οικογενειακό προϋπολογισμό και δημιουργεί αρκετά παράπλευρα προβλήματα, όπως την αύξηση των αυτοκινήτων που μένουν από βενζίνη στο δρόμο.



Η χώρα μας αυτή τη στιγμή έχει την 4η πιο ακριβή βενζίνη και το 8ο πιο ακριβό πετρέλαιο στην Ευρώπη, με το μέσο μηνιαίος μισθός να βρίσκεται κάτω από την 10η θέση στην αντίστοιχη κατάταξη. Δεν είναι τυχαίο ότι η Δανία που οι κάτοικοι της ξοδεύουν τα περισσότερα λεφτά σε καύσιμο από όλες τις χώρες βρίσκεται μόλις στην 5η θέση. Τρανό παράδειγμα και οι Βέλγοι, που αν και δίνουν ετησίως τα ίδια λεφτά με τους Έλληνες, το ποσοστό του είναι μόλις στα 4,41%, κατατάσσοντας τους στην προτελευταία θέση.
 

Το πετρέλαιο αυξήθηκε σχεδόν 50% σε ένα χρόνο, η βενζίνη σχεδόν 35%

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι μέσα σε ένα χρόνο το πετρέλαιο κίνησης αυξήθηκε 48%, φτάνοντας από τα 1,395 ευρώ / λίτρο μέχρι και τα 2,054 ευρώ. Αν και οι φόροι έχουν παραμείνει σταθεροί, η τιμή στα διυλιστήρια έχει αυξηθεί κατά 103%, μιας και πέρυσι η τιμή διαμορφωνόταν στα 0,5353 ευρώ το λίτρο, ενώ φέτος ανέβηκε στα 1,091 ευρώ. Η βενζίνη ακολουθάει κι αυτή το ράλι ανόδου, με τη τιμή της να αυξάνεται σχεδόν 35% σε μόλις ένα χρόνο. Το εντυπωσιακό είναι ότι η τιμή του πετρελαίου έχει ξεπεράσει της βενζίνης που έχει ακριβότερη διύλιση και υψηλότερους φόρους.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε

Σχετικες επιχειρησεις