Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Παρκάρουν στις θέσεις φόρτισης; Τι προβλέπεται από τον νόμο;

Παρκάρουν στις θέσεις φόρτισης; Τι προβλέπεται από τον νόμο;

Διαβάστηκε από 9377 αναγνώστες - 7/3/2024

Το πρόβλημα με τις θέσεις παρκαρίσματος στην χώρα μας, ήταν σχεδόν πάντα πολύ έντονο! Και τώρα με τους σταθμούς φόρτισης των ηελκτρικών αυτοκινήτων, έγινε ακόμα χειρότερο. Όλοι έχουν δίκιο, αλλά λύση που να βολεύει τους πάντες, μάλλον δεν είναι εύκολο να βρεθεί!

Τι λέει ο νόμος για τις θέσεις parking των ηλεκτρικών αυτοκινήτων;

Μπορεί τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να κατέχουν ακόμα μικρό τμήμα της Ελληνικής αγοράς, αλλά τα προβλήματα με τους σταθμούς φόρτισης, είναι ήδη υπαρκτά. Αρκετοί κάτοχοι κανονικών αυτοκινήτων, συχνά καταλαμβάνουν θέσεις με φορτιστές που είναι δεσμευμένες μόνο για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί! Οι πιο πολλοί σίγουρα αδιαφορούν, και όπως παρκάρουν παράνομα οπουδήποτε, έτσι κάνουν και όταν βρούν θέση φόρτισης για ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Σίγουρα θα υπάρχουν και κάποιοι που δεν είναι τόσο παρατηρητικοί ή που δεν γνωρίζουν καν τις σχετικές σημάνσεις, αλλά οπωσδήποτε θα είναι μειονότητα. Στην χώρα μας ακόμα καβατζώνουμε θέσεις parking έξω από τα σπίτια μας και τα μαγαζίά μας, και αδιαφορούμε για τους ΑΜΕΑ, στις θέσεις των ηλεκτρικών θα αλλάζαμε τακτική;

Απειροελάχιστες οι θέσεις parking στις μεγαλουπόλεις

Είναι γεγονός πως αντιμετωπίζουμε μεγάλο πρόβλημα με τις θέσεις parking στις μεγάλες πόλεις της χώρας. Τα αυτοκίνητα στην χώρα μας, είναι υπερπολλαπλάσια σε σχέση με τις θέσεις στάθμευσης, και οι πιο πολλοί από εμάς τρώμε αρκετό χρόνο από την ημέρα μας για να βρούμε μια διαθέσιμη θέση. Μέσα στα γενικότερα προνόμια των ιδιοκτητών ηλεκτρικών αυτοκινήτων, είναι και οι θέσεις στάθμευσης. Αυτό όμως δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα σε όλους τους υπόλοιπους οδηγούς...

Στην Ελλάδα δεν σεβόμαστε ούτε τις θέσεις αναπήρων

Είναι γεγονός πως στην Ελλάδα είναι πολύ συχνό το φαινόμενο, να έχει ένας οδηγός παρκάρει παράνομα σε θέση αναπήρου. Πόσα και πόσα περιστατικά δεν έχουν δει τα μάτια όλων μας; Πως μπορείς να περιμένεις λοιπόν από ανθρώπους που δεν δείχνουν κανέναν σεβασμό στην αναπηρία ενός ανθρώπου, να σεβαστεί τους ιδιοκτήτες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων; Και όπως έδειξαν οι πράξεις, ούτε τα πρόστιμα ήταν ικανά για να συμμορφώσουν τους παράνομους! 

Αφαίρεση πινακίδων και έως 200 ευρώ πρόστιμο

Σε γενικές γραμμές, η παράνομη στάση και στάθμευση τιμωρείται με πρόστιμο που κυμαίνεται από τα 40 έως τα 150 ευρώ, ενώ ανάλογα την βαρύτητα της παρανομίας μας, μπορεί να χάσουμε την άδεια οδήγησης και τις πινακίδες κυκλοφορίας για διάστημα 10 ημερών. Στην περίπτωση όμως που, κάποιος έχει παρκάρει σε αποκλειστική θέση στάθμευσης, τιμωρείται με επί τόπου αφαίρεση των πινακίδων κυκλοφορίας και της άδειας οδήγησης για 60 ημέρες και χρηματικό πρόστιμο 200 ευρώ.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις