Test Συνεργείων
NEO ΤΙΜΕΣ LEASING Short Videos
Ποια τα νέα αυτοκίνητα των Ελλήνων βουλευτών

Ποια τα νέα αυτοκίνητα των Ελλήνων βουλευτών

18/7/2024

Είναι ένα μέτρο το οποίο θεσπίστηκε λίγο πριν την έλευση της νέας χιλιετίας
Σχεδόν 4 στους 10 διάλεξαν πετρελαιοκίνητο μοντέλο
Πρωτιά στις προτιμήσεις τα γερμανικά
Μοντέλο έως 1.600 κυβικά για τους βουλευτές Α' και Β' Πειραιάς και Αθηνών

Είναι ένα μέτρο το οποίο θεσπίστηκε λίγο πριν την έλευση της νέας χιλιετίας

Όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, έτσι και φέτος η Βουλή προχώρησε σε μεγάλες αλλαγές σε ό,τι έχει να κάνει με τον στόλο των αυτοκίνητων που διατίθενται για τους βουλευτές. Πρόκειται για ένα μέτρο το οποίο συμπληρώνει πάνω από 25 έτη, καθώς πρωτο-εμφανίστηκε λίγο πριν το 2000 και η ανανέωση πραγματοποιείται περίπου κάθε μια τριετία. Όπως γίνεται γνωστό από το αντίστοιχο ενημερωτικό υλικό, το πακέτο αυτό περιλαμβάνει μικτή ασφάλιση, αλλαγή ελαστικών για κάθε 40.000 χλμ. , τέλη κυκλοφορίας, κάλυψη βλαβών καθώς και παροχή οχημάτων αντικατάστασης. Το κόστος της μίσθωσης, της μεικτής ασφάλισης, των τελών κυκλοφορίας και των εξόδων συντήρησης υπάγονται στη Βουλή.

Σχεδόν 4 στους 10 διάλεξαν πετρελαιοκίνητο μοντέλο

Ας μάθουμε όμως περισσότερα σχετικά με τις επιλογές των Ελλήνων βουλευτών. Τα στατιστικά κάνουν λόγο για ένα ποσοστό της τάξης του 37% (σχεδόν 4 στους 10) να διαλέγουν πετρελαιοκίνητο όχημα. Ακολουθεί το 22% του κοινοβουλευτικού συνόλου, το οποίο διάλεξαν ηλεκτρικά μοντέλα και το 18% με υβριδικά. Το υπόλοιπο 6% διάλεξε αμιγώς βενζινοκίνητο, ενώ για τους βουλευτές που προέρχονται από την περιφέρεια, δόθηκαν πετρελαιοκίνητα μοντέλα, ελέω των μεγάλων χιλιομετρικών αποστάσεων και της ανάγκης κάλυψης αυτών.

Πρωτιά στις προτιμήσεις τα γερμανικά

Η πλειοψηφία των βουλευτών έδειξε προτίμηση σε μοντέλα από τη Γερμανία (Mercedes GLA, BMW X1, Mercedes EQA 250, Audi Q4, VW ID.4, BMW 116d. Ακόμη, ψηλά στις προτιμήσεις βρέθηκαν τα Γαλλικά με μοντέλα όπως το Peugeot 3008 (καθώς και η ηλεκτρική έκδοσή του), το DS4, το Citroen C5X. Όσον αφορά τους πολιτικούς αρχηγούς, ο Κυριακός Μητσοτάκης επέλεξε το Volvo XC60, ο Σωκράτης Φάμελλος το Renault Austral, ο Νίκος Ανδρουλάκης το Audi Q4 e-tron. Ακόμη, ο Δημήτρης Κουτσούμπας παρήγγειλε το Audi Q5, η Ζωή Κωνσταντοπούλου το DS 7 και οι Κυριάκος Βελόπουλος, Βασίλης Στίγκας και Δημήτρης Νατσιός επέλεξαν το Audi Q3 45 TFSI e

Μοντέλο έως 1.600 κυβικά για τους βουλευτές Α' και Β' Πειραιάς και Αθηνών

Όσον αφορά τα κριτήρια επιλογής των αυτοκινήτων, οι βουλευτές που προέρχονται από τις περιφέρειες Α' και Β' Αθηνών και Πειραιά δικαιούνται μοντέλο έως 1.600 κυβικών. Αντίστοιχα, οι βουλευτές Επικρατείας, περιφέρειας, καθώς και οι πρόεδροι κοινοβουλευτικών ομάδων, δικαιούνται μοντέλο με κυβισμό που θα φτάνει τα 2.000. Ακόμη, το σύνολο των βουλευτών, ανεξαρτήτου εκλογικής περιφέρειας, διατηρεί το δικαίωμα της μίσθωσης ενός αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου με ανώτατο μηνιαίο μίσθωμα τα 800 ευρώ.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε