Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Πως οδηγώ στη βροχή;

Πως οδηγώ στη βροχή;

9/11/2021

Ένα συνηθισμένο καιρικό φαινόμενο που εμφανίζεται όλες τις εποχές του χρόνου στη χώρα μας, ιδιαίτερα φθινόπωρο και χειμώνα είναι η βροχή. Ο βροχερός καιρός στην Ελλάδα, συνοδεύεται με αρκετά τροχαία ατυχήματα.

Μετωπικές συγκρούσεις με θανάτους και τραυματισμούς, καραμπόλες και μικροσυγκρούσεις με υλικές ζημιές, είναι ο απολογισμός των βρεγμένων και ολισθηρών δρόμων μας. Η οδήγηση σε βρεγμένο οδόστρωμα και υπό συνθήκες βροχόπτωσης εγκυμονούν πολλούς κινδύνους, τους οποίους μπορεί να ελαχιστοποιήσει και να αποφύγει ο οδηγός, αρκεί να τηρεί κάποιους βασικούς κανόνες. Ας δούμε πιο κάτω μερικούς από αυτούς:

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ανάβουμε πάντα τα φώτα πορείας ακόμα και τη μέρα για να βλέπουμε καλύτερα και να γίνουμε 2 φορές πιο ευδιάκριτοι.

 
Όταν βρέχει η ορατότητα μειώνεται αρκετα. Για να βλέπουμε καλύτερα και να μας βλέπουν οι άλλοι οδηγοί καλό είναι όσο διαρκεί η βροχή, να ανάψουμε τα φώτα διασταύρωσης, τη λεγόμενη μεσαία σκάλα. Ακόμη και αν έχουμε μόνιμα φώτα ημέρας στο αυτοκίνητο μας θα πρέπει ο οδηγός να έχει πάντα τα φώτα πορείας αναμμένα. Αυτό φυσικά μειώνει τον κίνδυνο σύγκρουσης, αφού ο οδηγός βλέπει καλύτερα καθώς γίνεται και πιο εύκολα αντιληπτός από τα διερχόμενα αυτοκίνητα.


Ελαττώνουμε την ταχύτητα μας, αποφεύγουμε την ολίσθηση και αν γλιστρήσουμε δεν πατάμε απότομα τα φρένα.

Η μείωση της ταχύτητας στη βροχή είναι επιβεβλημένη και μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια. Η ολισθηρότητα αυξάνεται ακόμα και  με τις πρώτες σταγόνες βοχής. Το νερό μαζί με τη σκόνη στο οδόστρωμα, δημιουργούν μειωμένη πρόσφυση και κατά συνέπεια ολισθηρές συνθήκες, σαν να οδηγούμε σε πάγο.Έτσι ο καλύτερος τρόπος να αποφύγουμε την ολίσθηση που δημιουργείται από το νερό στο δρόμο, τους ρύπους, λάδι κ.λπ. είναι να ελαττώσουμε ταχύτητα. Η οδήγηση με μικρότερη ταχύτητα επιτρέπει την μεγαλύτερη επαφή του πέλματος με το δρόμο, πράγμα που οδηγεί σε καλύτερη πρόσφυση. Η μείωση της ταχύτητας έχει να κάνει και με τους πεζούς, δεν τους αγνοούμε στα πεζοδρόμια όταν βρέχει και κινούμαστε σε κατοικημένη περιοχή. Ελαττώνουμε ακόμα περισσότερο ταχύτητα γιατί στο πέρασμά μας, υπάρχει κίνδυνος να τους καταβρέξουμε. Το να γλιστρήσουμε με το αυτοκίνητο μας στη βροχή, είναι ένα γεγονός που μπορεί να προκύψει ακόμη και στους πιο προσεκτικούς οδηγούς. Σε αυτή την περίπτωση  δεν πρέπει να πατήσουμε απότομα τα φρένα, αλλά να εφαρμόσουμε έντονη σταθερή πίεση στα φρένα και να οδηγήσουμε προς την κατεύθυνση της ολίσθησης.  ...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε