Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Ρεκόρ Γκίνες αυτονομίας από την νέα Ford Mustang Mach-E

13/7/2021

«Έσπασε» τα κοντέρ το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της Ford, Mustang Mach-E. Καλύπτοντας 1.351 χιλιόμετρα το δημοφιλές SUV σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες αυτονομίας για ένα e-car.

Αν και μετράει λίγους μήνες «ζωής» η νέα Ford Mustang Mach-E βρίσκεται ήδη στο επίκεντρο για τις επιδόσεις της. Τελευταίο επίτευγμα του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού της δημοφιλούς μάρκας το νέο ρεκόρ Γκίνες που σημείωσε χάρη στην αυτονομία της. Όλα ξεκίνησαν στην Σκωτία και είχαν την επίσημη σφραγίδα του BBC. Ο ανταποκριτής του πασίγνωστου τηλεοπτικού δικτύου, Paul Clifton, βρέθηκε στο εσωτερικό του ηλεκτρικού SUV μαζί με τους Fergal McGrath και Kevin Brooker οι οποίοι στο παρελθόν σημείωσαν ρεκόρ αυτονομίας σε αυτοκίνητα βενζίνης και diesel. Αυτή την φορά, χρειάστηκε να καλύψουν αμιγώς ηλεκτρικά μία απόσταση 1.351 χιλιομέτρων από το σκωτσέζικο χωριό Jong o Groats μέχρι το Land End που βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της Μεγάλης Βρετανίας!

Η Ford Mustang Mach-E μπήκε στην πρίζα συνολικά μόλις για 45 λεπτά, ενώ το ταξίδι του διήρκησε 27 ώρες, με μέση ταχύτητα τα 50 χλμ./ώρα.

Η Ford Mustang Mach-E μπήκε στην πρίζα συνολικά μόλις για 45 λεπτά, ενώ το ταξίδι του διήρκησε 27 ώρες, με μέση ταχύτητα τα 50 χλμ./ώρα.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

 
Το εντυπωσιακό στην περίπτωσή τους είναι πως χρειάστηκε να σταματήσουν για να φορτίσουν το αυτοκίνητο μόλις δύο φορές. Η Ford Mustang Mach-E μπήκε στην πρίζα συνολικά μόλις για 45 λεπτά, ενώ το ταξίδι του διήρκησε 27 ώρες, με μέση ταχύτητα τα 50 χλμ./ώρα. «Αυτό το ρεκόρ αποδεικνύει ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι πλέον βιώσιμα για όλους. Η εμβέλεια και η απόδοση της Ford Mustang Mach-E το καθιστούν ένα αυτοκίνητο επαρκές για καθημερινά ταξίδια, ακόμα και απρόβλεπτων συνθηκών. Κάναμε μία δοκιμή για μία ολόκληρη μέρα, καλύψαμε πάνω από 400 χιλιόμετρα και μας έμεινε μπαταρία γύρω στο 45%» τόνισε η ομάδα που σημείωσε το ρεκόρ.
 
Στο test που πραγματοποιήθηκε συμμετείχε μία Ford Mustang Mach-E έκδοσης Extended Range. Η κίνηση στέλνεται στους πίσω τροχούς ενώ διαθέτει μία μπαταρία χωρητικότητας 88 κιλοβατώρων. Με πιο προσεκτική οδήγηση η αυτονομία ανέβηκε πάνω από 800 χιλιόμετρα, ξεπερνώτας τα 606 που αναφέρθηκαν στην δοκιμή WLTP. Στην πράξη, ανά 1 κιλοβατώρα το ηλεκτρικό SUV κάλυπτε περίπου 10,5 χιλιόμετρα.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε