Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Το Renndienst concept.

Το Renndienst concept.

Σκέφτεται να βγάλει... minivan η Porsche

13/2/2024

Εξερευνεί νέα μονοπάτια η Porsche;
Πρόβλημα η θέση του οδηγού στο Renndienst
Δεν συμφωνούν όλοι σε αυτό το νέο σχέδιο

Εξερευνεί νέα μονοπάτια η Porsche;

Η Porsche, γνωστή για τα σπορ αυτοκίνητά της, δείχνει ότι είναι έτοιμη να εξερευνήσει νέα μονοπάτια. Ο επικεφαλής σχεδίασης της εταιρίας, Peter Varga, έχει εκφράσει ενδιαφέρον για το concept Renndienst, ένα minivan που παρουσίασε η Porsche το 2020. Παρότι αυτό το concept δεν είχε προορισμό για να μπει σε παραγωγή, ο Varga πιστεύει ότι μια παραλλαγή του μπορεί να αποτελέσει ενδιαφέρουσα πρόταση.

Πρόβλημα η θέση του οδηγού στο Renndienst

Ο Varga τονίζει ότι ένα minivan με πολυτελή χαρακτηριστικά θα μπορούσε να αποτελέσει μια νέα προσθήκη στη γκάμα της Porsche, ενώ σύγκρινε την ιδέα με άλλα πολυτελή βαν όπως το Alphard της Toyota. Ωστόσο, αν και αυτή η ιδέα φαίνεται ελκυστική, ο Varga αναγνωρίζει ότι η κεντρική θέση οδήγησης, όπως παρουσιάστηκε στο Renndienst, δεν θα μπορούσε να υιοθετηθεί από το μοντέλο παραγωγής.  «Το μόνο πράγμα που δεν θα δουλέψει είναι η κεντρική θέση του οδηγού», είπε ο κ. Varga, «Δεν είναι λειτουργική στην καθημερινότητα. Δεν βλέπεις τίποτα, δεν βλέπεις τους άλλους οδηγούς. Είναι καλή θέση για ένα αγωνιστικό όχημα. Ίσως να σχεδιάσουμε ένα βαν με κανονικά καθίσματα», συνέχισε.

Δεν συμφωνούν όλοι σε αυτό το νέο σχέδιο

Παράλληλα, υψηλόβαθμο στέλεχος στο τμήμα πωλήσεων και marketing της εταιρίας, ο Detlev von Platen, επισημαίνει ότι η Porsche πρέπει να παραμείνει αφοσιωμένη στην κατασκευή σπορ αυτοκινήτων, δείχνοντας έτσι ότι υπάρχει διαφωνία εντός της εταιρίας σχετικά με την πιθανή παραγωγή ενός van. O Detlev von Platen είπε: «Είμαστε, ήμασταν και θα είμαστε κατασκευαστές σπορ αυτοκινήτων». Αρα μάλλον οι απόψεις διίστανται εντός της εταιρίας

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις