Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Stellantis: Κατάρρευση της αγοράς αν δεν φθηνύνουν τα ηλεκτρικά

Stellantis: Κατάρρευση της αγοράς αν δεν φθηνύνουν τα ηλεκτρικά

1/7/2022

Δυσοίωνες προβλέψεις για το μέλλον της αγοράς των αυτοκινήτων από τη Stellantis, που προειδοποιεί ότι ίσως υπάρξουν «καταστροφικές» συνέπειες στην αυτοκινητοβιομηχανία αν δεν φθηνύνουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η Stellantis προειδοποιεί για κοινωνικούς κινδύνους

Η Stellantis από τις αρχές του έτους είχε δείξει τη μερική αντίθεση της με τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να καταργήσει σταδιακά τους κινητήρες εσωτερικής καύσης, για να προωθήσει τα ηλεκτρικά, τονίζοντας ότι είναι μια καθαρά πολιτική απόφαση που μπορεί να προκαλέσει σοβαρές κοινωνικές επιπλοκές.

Τώρα. αμέσως μετά τη συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για κατάργηση των θερμικών μοτέρ ξαναχτυπάει το καμπανάκι κι αναφέρει ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος κατάρρευσης της αγοράς αυτοκινήτου αν δεν υπάρξει μείωση στην τιμή των ηλεκτρικών.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Στόχος της Stellantis η μείωση κόστους κατά 40%

Σύμφωνα με τον Arnaud Deboeuf, τον Chief Manufacturing Officer της εταιρείας, οποίος εξέφρασε και την παραπάνω άποψη, η Stellantis θα πρέπει να κερδίσει αυτή τη μεγάλη πρόκληση και για αυτό θα επιδιώξει μέχρι το 2030 να μειώσει κατά 40% το κόστος κατασκευής των ηλεκτρικών της μοντέλων.

Επίσης ανακοίνωσε ότι η εταιρία θα προχωρήσει στην εσωτερική κατασκευή ορισμένων ανταλλακτικών, πιέζοντας ταυτόχρονα τους εξωτερικούς προμηθευτές να ρίξουν και τις δικιές τους τιμές.
 

Στο πλάνο 75 καινούργια ηλεκτρικά μοντέλα και μετατροπή εργοστασίων

Ο  Deboeuf έκλεισε λέγοντας ότι στόχος της εταιρίας είναι να παρουσιάσει παραπάνω από 75 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα μέσα σε αυτή τη δεκαετία κι ότι ήδη υπάρχουν μελέτες για  κάποια εργοστάσια του ομίλου ώστε να μετατραπούν για αποκλειστική παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε