Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Στην παραγωγή η υδρογονοκίνητη BMW iX5
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Στην παραγωγή η υδρογονοκίνητη BMW iX5

5/12/2022

Η BMW έβαλε μπρος την παραγωγή της υδρογονοκίνητης iX5, ετοιμάζοντας την πρώτη παρτίδα δοκιμαστικών μοντέλων!

Σε μικρή κλίμακα

Η BMW ξεκινά την παραγωγή της iX5 Hydrogen. Η παραγωγή μικρής κλίμακας του υδρογονοκίνητου οχήματος πραγματοποιείται στο πιλοτικό εργοστάσιο στο Κέντρο Έρευνας & Καινοτομίας στο Μόναχο και σύμφωνα με τη μάρκα το νέο crossover θα αποτελέσει «όχημα επίδειξης τεχνολογίας» για κινητικότητα μηδενικών εκπομπών ρύπων σε επιλεγμένες περιοχές από την άνοιξη του 2023.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Έξι projects σε ταυτόχρονη εξέλιξη

Υπεύθυνοι για την παραγωγή είναι 900 περίπου άνθρωποι που απασχολούνται στα τμήματα αμαξωμάτων, συναρμολόγησης, μηχανολογίας, κατασκευής πρωτοτύπων και προσθετικής κατασκευής (τρισδιάστατη εκτύπωση). Κάθε τμήμα εργάζεται πάνω σε έως και έξι projects οχημάτων ταυτόχρονα και είναι επιφορτισμένο να διασφαλίσει ότι τόσο το προϊόν όσο και η διαδικασία κατασκευής είναι έτοιμα για μαζική παραγωγή. 

Δύο δεξαμενές υδρογόνου

Σύμφωνα με τη μάρκα, το εργοστάσιο του BMW Group στο Spartanburg των ΗΠΑ προμηθεύει τα βασικά οχήματα για το μοντέλο υδρογόνου, το οποίο έχει εξελιχθεί πάνω στην πλατφόρμα της BMW X5. Στο τμήμα αμαξωμάτων του πιλοτικού εργοστασίου, τα οχήματα αυτά εφοδιάζονται με μία νέα δομή πατώματος η οποία καθιστά εφικτή την τοποθέτηση δύο δεξαμενών υδρογόνου στο κεντρικό τούνελ και κάτω από το πίσω κάθισμα. Τα ειδικά για το μοντέλο ηλεκτρικά συστήματα των 12 V και 400 V, η μπαταρία υψηλής απόδοσης, ο ηλεκτροκινητήρας και η κυψέλη καυσίμου, ενσωματώνονται όλα κατά τη διάρκεια του σταδίου συναρμολόγησης, μαζί με τα εξαρτήματα της στάνταρ παραγωγής. Τοποθετημένος στην περιοχή του πίσω άξονα μαζί με την μπαταρία υψηλής απόδοσης, ο ηλεκτροκινητήρας είναι προϊόν της τρέχουσας τεχνολογίας  BMW eDrive 5ης γενιάς που επίσης χρησιμοποιείται σε ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία και plug-in υβριδικά μοντέλα της BMW.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε