Test Συνεργείων
NEO ΤΙΜΕΣ LEASING Short Videos
Συνεργασία VW – Xpeng για νέο ηλεκτρικό ως το 2026

Συνεργασία VW – Xpeng για νέο ηλεκτρικό ως το 2026

Συνεργασία VW – Xpeng για νέο ηλεκτρικό ως το 2026

30/7/2024

Νέο σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ VW και της κινεζικής Xpeng.
Η VW λανσάρει νέο ηλεκτρικό στην Κίνα μες στο 2026.
Μείωση στον χρόνο και στο κόστος παραγωγής.
Θα χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα CMP (China Main Platform).

Νέο σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ VW και της κινεζικής Xpeng

Η VW και η κινεζική Xpeng (Guangzhou Xiaopeng Automotive Technology) συνεργάζονται στενά εδώ και τουλάχιστον 12 μήνες. Πριν από έναν χρόνο η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία -που δραστηριοποιείται πολύ ενεργά στην Κίνα- αγόρασε το 4,99% των μετοχών της Xpeng έναντι 700 εκατομμυρίων ευρώ. Τώρα οι δύο εταιρείες επεκτείνουν τη στρατηγική συνεργασία τους, αφού μόλις υπέγραψαν νέο σύμφωνο συνεργασίας. Αυτό περιλαμβάνει το λανσάρισμα τουλάχιστον 2 νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων της VW στην Κίνα.
 

Η VW λανσάρει νέο ηλεκτρικό στην Κίνα μες στο 2026

Το πρώτο από τα δύο ηλεκτρικά αυτοκίνητα προορίζεται για κυκλοφορία μέσα στο 2026, κάτι που σημαίνει ότι οι υπάλληλοι στα δύο εργοστάσια της VW στην Κίνα, στις πόλεις Guangzhou και Hefei, εργάζονται ήδη πυρετωδώς για να προλάβουν την προθεσμία. Οι μηχανικοί των δύο εταιρειών συνεργάζονται στενά για να πετύχουν τον πολύ φιλόδοξο στόχο.
 

Μείωση στον χρόνο και στο κόστος παραγωγής

Η συνεργασία αυτή είναι ιδιαίτερη, καθώς αναμένεται να μειώσει τους χρόνους παραγωγής αλλά και το συνολικό κόστος της. Αφενός γιατί η νέα πλατφόρμα πάνω στην οποία θα κατασκευαστούν τα μοντέλα απαιτεί 30% λιγότερες μονάδες επεξεργασίας ECU («εγκεφάλους»). Αφετέρου, λόγω εφαρμογής αυτοματοποιημένων λειτουργιών οδήγησης, αλλά και λόγω over-the-air ενημερώσεων στα καινούργια ηλεκτρικά αυτοκίνητα, θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες παραγωγής, άρα θα μειωθεί και ο χρόνος κατασκευής τους.
 

Θα χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα CMP (China Main Platform)

Γνωρίζουμε ότι ένα από αυτά τα νέα ηλεκτρικά οχήματα θα είναι SUV. Θα κατασκευαστούν πάνω στην πλατφόρμα «China Main Platform» (CMP), η οποία αναπτύσσεται από κοινού από την Volkswagen China Technology Company, τη SAIC Volkswagen και την FAW-Volkswagen. Γνωρίζουμε επίσης ότι η συγκεκριμένη πλατφόρμα θα χρησιμοποιηθεί από τη VW και για την κατασκευή τεσσάρων ακόμη μικρών οχημάτων, τα οποία αναμένεται να είναι πολύ πιο προσιτά στην τιμή.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε