Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Τα «καυτά» ηλεκτρικά της VW θα λέγονται και αυτά GTI και R

Τα «καυτά» ηλεκτρικά της VW θα λέγονται και αυτά GTI και R

10/5/2024

H Volkswagen αλλάζει προσέγγιση στην ονομασία των ηλεκτρικών.
Οι ονομασίες GTI και R θα περάσουν και στα ηλεκτρικά αντί του GTX.
Επιβεβαίωσε την αλλαγή ονομασίας ο CEO.
Το ID GTI concept «έδειξε» πως θα είναι το «καυτό» ηλεκτρικό GTI.

H Volkswagen αλλάζει προσέγγιση στην ονομασία των ηλεκτρικών

Νέο δρόμο θα ακολουθήσει η Volkswagen αναφορικά με την ονομασία των ηλεκτρικών μοντέλων επιδόσεων, καθώς θα αποσύρει το όνομα GTX προκειμένου να ανοίξει το δρόμο για τα GTI και R, που μέχρι τώρα είχαν μόνο τα αυτοκίνητα που εξοπλίζονταν με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Οι ονομασίες GTI και R θα περάσουν και στα ηλεκτρικά αντί του GTX

Για πρώτη φορά το όνομα GTX χρησιμοποιήθηκε στις κορυφαίες εκδόσεις των ηλεκτρικών Volkswagen ID.4 και ID.5 το 2021 και έκτοτε έχει επεκταθεί σε όλη την ευρύτερη οικογένεια των ID, με τις πιο ισχυρές εκδόσεις GTX των ID.3, ID.7 αλλά και το ID.Buzz να παρουσιάζονται επίσης στην πορεία των ετών.

Επιβεβαίωσε την αλλαγή ονομασίας ο CEO

Αν και η γκάμα των GTX μοντέλων διαθέτει πλέον πολλά αυτοκίνητα ο CEO  της Volkswagen, Thomas Schäfer, επιβεβαίωσε ότι η ονομασία θα καταργηθεί σταδιακά καθώς η Volkswagen, μετά την γκάμα των αυτοκινήτων της εξηλεκτρίζει και τις ονομασίες GTI και R. «Το GTX είναι η ονομασία απόδοσης της πλατφόρμας MEB (βασίζει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα), αλλά θα επιστρέψουμε στο GTI και στο R στα επόμενα προϊόντα», ήταν τα λόγια του Schäfer σε βρετανικά Μέσα.

Το ID GTI concept «έδειξε» πως θα είναι το «καυτό» ηλεκτρικό GTI

Κλείνοντας, αξίζει να σημειωθεί πως η Volkswagen αποκάλυψε το ID GTI concept πέρυσι ως προεπισκόπηση ενός ηλεκτρικού διαδόχου του Golf GTI. Στον αντίποδα, η VW δεν έχει δώσει ακόμη στοιχεία για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο R, κάτι που πιθανότατα θα συμβεί προσεχώς.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις