Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ταξινομήσεις: Επιμένουμε στη βενζίνη οι Έλληνες

Ταξινομήσεις: Επιμένουμε στη βενζίνη οι Έλληνες

15/12/2021

Μπορεί η Ευρώπη να γυρνάει την πλάτη στη βενζίνη αλλά οι Έλληνες συνεχίζουμε να την έχουμε στην καρδιά μας. Οι ταξινομήσεις Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2021 δείχνουν την αλήθεια!

Μπορεί στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης οι ταξινομήσεις των νέων αυτοκίνητων που μπαίνουν στη πρίζα (αμιγώς ηλεκτρικά και υβριδικά) να ξεπερνούν το 50% των συνολικών πωλήσεων, με πρωτοστάτη τη Νορβηγία όπου το ποσοστό φτάνει το 84% (το Σεπτέμβριο το 91,4 % όλων των νέων επιβατικών αυτοκινήτων στη Νορβηγία είχαν εξωτερική σύνδεση φόρτισης), αλλά στην Ελλάδα επιμένουμε στη συνήθεια της βενζίνης.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Τα 47.787 από τα 94.254 νέα επιβατικά χρησιμοποιούν ως καύσιμο τη βενζίνη

Πάνω από το 50% των νέων ταξινομήσεων έχουν ως αποκλειστικό καύσιμο τη βενζίνη. Φαντάζει λογικό αν κάποιος αναλογιστεί το μικρό δίκτυο φορτιστών της χώρας μας, το φόβο των απαγορεύσεων του πετρελαίου και την σχετικά αυξημένη τιμή των ήπια υβριδικών κινητήρων σε σχέση με των απλών.

Το 27,7% των νέων ταξινομήσεων είναι υβριδικά και Plug-in βενζίνης και πετρελαίου

Παρόλο αυτά βλέπουμε ότι οι Έλληνες καταναλωτές αρχίζουν να αγκαλιάζουν σιγά-σιγά  την υβριδική τεχνολογία.  Συγκεκριμένα το 21,6% των νέων ταξινομήσεων (20.358 αυτοκίνητα) είναι υβριδικά που συνδυάζουν βενζινοκινητήρα με ηλεκτροκινητήρα, το 4,4% (4.107 αυτοκίνητα ) είναι Plug-in με βενζινοκινητήρα, το 1,5%  (1.398 αυτοκίνητα ) υβριδικά που συνδυάζουν πετρελαιοκινητήρα με ηλεκτροκινητήρα και το 0,2%  (227 αυτοκίνητα) plug-in υβριδικά που χρησιμοποιούν πετρέλαιο.

Μόλις το 17,6% είναι diesel

Τρίτα έρχονται τα diesel με 16.588 ταξινομήσεις, παρουσιάζοντας μια πτώση περίπου 8% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, δείχνοντας την στροφή των Ελλήνων προς άλλο καύσιμο.

1.895 ήταν οι νέες ταξινομήσεις αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκίνητων

Μόλις το 2% των νέων ταξινομήσεων ήταν αμιγώς ηλεκτρικά, που όμως κατάφεραν και άφησαν πίσω το LPG και CNG. Μπορεί το ποσοστό επί των πωλήσεων να μοιάζει μικρό αλλά σε σχέση με πέρυσι, οι ταξινομήσεις των ηλεκτρικών έχουν αυξηθεί 409% σύμφωνα με την ΑCEA (292 πωλήσεις πέρυσι), δείχνοντας ότι οι Έλληνες ίσως να έχουν αρχίσει να μην «φοβούνται» τόσο τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Συνεχίζουμε να έχουμε στην καρδιά μας τη βενζίνη
50,7% των καινούργιων αυτοκίνητων είναι αμιγώς βενζινοκίνητα
27,7% είναι υβριδικά και Plug-in
Μόλις 2% είναι ηλεκτρικά
Τελικά για ποια ηλεκτροκίνηση μιλάμε? Μήπως δεν θα ξεπεράσουμε ποτέ τη συνήθεια της βενζίνης?

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε

Σχετικες επιχειρησεις