Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Τέλη με το μήνα ή κάρτα απεριορίστων διαδρομών με τα ΜΜΜ;
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Τέλη με το μήνα ή κάρτα απεριορίστων διαδρομών με τα ΜΜΜ;

29/11/2021

Με το 2022 να πλησιάζει γρήγορα, έχει έρθει η ώρα που πολλοί φοβούνται, η στιγμή πληρωμής των τελών κυκλοφορίας. Πλέον μπορούμε να καταθέσουμε τις πινακίδες ηλεκτρονικά με λίγα «κλικ», ενώ αναμένεται να γίνει μόνιμο το μέτρο με τα τέλη ανά μήνα κυκλοφορίας.

Οι τελευταίοι μήνες του χρόνου υπενθυμίζουν στους ιδιοκτήτες οχημάτων πως έχουν ένα επιπλέον οικονομικό βάρος, το οποίο, ειδικά στην περίπτωση των αυτοκινήτων με πολλά κυβικά, είναι αρκετά υψηλό. Ο λόγος γίνεται φυσικά για τα τέλη κυκλοφορίας.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »


Αρκετοί είναι οι κάτοχοι που σκέφτονται να καταθέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους, ακινητοποιώντας τα, προκειμένου να γλυτώσουν από τα τέλη της επόμενης χρονιάς. Πλέον, δεν χρειάζεται να τις παραδώσουμε στη ΔΟΥ που ανήκουμε, όπως γινόταν στο παρελθόν, και μπορούμε να το κάνουμε πολύ πιο εύκολα, από την άνεση του σπιτιού μας.
 

Καταθέτεις πινακίδες ηλεκτρονικά και τις κρατάς σπίτι σου

Η κατάθεση πινακίδων μπορεί να γίνει ψηφιακά, μέσω της εφαρμογής myCAR. Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να τις αφαιρέσουν από το όχημα, και έπειτα να τις αποθηκεύσουν στο σπίτι τους, δηλώνοντας παράλληλα το χώρο στάθμευσης που θα μείνει ακινητοποιημένο το όχημα, ο οποίος πρέπει να είναι ιδιόκτητος, ενοικιασμένος ή παραχωρημένος. Με λίγα λόγια, όπως ίσχυε και στο παρελθόν, δεν μπορείτε να καταθέσετε πινακίδες και να αφήσετε το αυτοκίνητο στο δρόμο.
Στην περίπτωση που κάποιο όχημα κυκλοφορεί παράνομα ενώ οι πινακίδες έχουν κατατεθεί ψηφιακά, τότε ο νόμος ορίζει διοικητικό πρόστιμο αξίας 10.000 ευρώ συν τα διπλάσια των ετήσιων τελών κυκλοφορίας. Αν μάλιστα η παράβαση ξαναγίνει, τότε το πρόστιμο γίνεται 30.000 ευρώ και αφαίρεση του διπλώματος του ιδιοκτήτη για 3 χρόνια.


Εξετάζεται να πληρώνεις τέλη μόνο με το μήνα από τον Ιανουάριο

Το Υπουργείο Οικονομικών  δίνει τη δυνατότητα να πληρωθούν τέλη κυκλοφορίας «με το μήνα», επιτρέποντας στους ιδιοκτήτες να κάνουν άρση ακινησίας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Προσφάτως μάλιστα έχουν καταργηθεί οι πρόσθετες επιβαρύνσεις, και το ποσό διαμορφώνεται αναλογικά με το μήνα -ή μήνες- που θα κυκλοφορήσει το αυτοκίνητο. Για 1 μήνα θα πρέπει να καταβληθεί το 1/12 των ετήσιων τελών, για 2 μήνες τα 2/12 κλπ. Από τη στιγμή μάλιστα που οι πινακίδες θα βρίσκονται ήδη στα χέρια των ιδιοκτητών, το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να τις ξαναβιδώσουν στο αυτοκίνητο και να κυκλοφορήσουν στο δρόμο.
Αυτό το μέτρο ενεργοποιείται συνήθως την περίοδο πριν το Πάσχα, αλλά πλέον εξετάζεται να γίνει μόνιμο, ή στη χειρότερη περίπτωση να ενεργοποιηθεί νωρίτερα.

Ένα 1600άρι του 2006-2010 έχει τέλη 23 ευρώ το μήνα

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε