Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Τέλος από την Ευρώπη το δίθυρο Jeep Wrangler!

30/6/2021

Αποκλειστικά σε τετράθυρη έκδοση και ως Plug-in hybrid θα προσφέρεται στις ευρωπαϊκές αγορές τα επόμενα χρόνια το Jeep Wrangler.

Με τα πρότυπα εκπομπών αέριων ρύπων να αυστηροποιούνται στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης είναι προφανές πως οι αυτοκινητοβιομηχανίες πρέπει να προσαρμόσουν ανάλογα τα μοντέλα τους. Ποιος θέλει να πληρώσει πρόστιμα για υπέρβαση των ορίων εκπομπών CO2; Σίγουρα η Jeep δεν ανήκει στην παραπάνω κατηγορία, για τον λόγο αυτό και αποφάσισε να σταματήσει την διάθεση του δίθυρου Wrangler στις ευρωπαϊκές αγορές. Από τον επόμενο χρόνο στην «Γηραιά Ήπειρο» θα πωλείται το off-road με τις τέσσερις πόρτες καθώς είναι το μόνο που προσφέρεται με την εξηλεκτρισμένη Plug-in hybrid έκδοση.

H 4κίνητη Plug-in hybrid έκδοση Jeep Wrangler 4xe αποδίδει συνολική ισχύ 380 ίππων, έχει αυτονομία γύρω στα 50 χιλιόμετρα και εκπομπές ρύπων CO2 79γρ.χλμ.

H 4κίνητη Plug-in hybrid έκδοση Jeep Wrangler 4xe αποδίδει συνολική ισχύ 380 ίππων, έχει αυτονομία γύρω στα 50 χιλιόμετρα και εκπομπές ρύπων CO2 79γρ.χλμ.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

 
Στην πραγματικότητα, βέβαια, το δίθυρο Jeep Wrangler έχει εγκαταλείψει πολλές ευρωπαϊκές χώρες εδώ και αρκετά χρόνια (π.χ. Γαλλία), με τον επίσημο χαρακτήρα του πράγματος να φέρνει και τυπικά το «τέλος εποχής». Μάλιστα, από την στιγμή που το μικρότερο μεταξόνιο της δίθυρης έκδοσης δεν μπορεί να υποστηρίξει το PHEV μηχανικό σύνολο δεν υπάρχει περίπτωση τα επόμενα χρόνια να αλλάξει το μέλλον του μοντέλου. Θυμίζουμε ότι για παρόμοιους λόγους αποκλείεται να δούμε στην Ευρώπη και το Wrangler Rubicon 392 με τον ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα.
 
Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με την JATO Dynamics, το 30% των Ευρωπαίων πελατών του Wrangler επέλεγε το δίθυρο off-road, το οποίο κατέγραψε πάνω από 2.600 ταξινομήσεις μέσα στους πρώτους μήνες του 2021, έχοντας να ανταγωνιστεί και τα «αδέλφια» εξηλεκτρισμένα μοντέλα 4xe Compass και Renegade. Θυμίζουμε ότι η 4κίνητη Plug-in hybrid έκδοση Jeep Wrangler 4xe αποδίδει συνολική ισχύ 380 ίππων, έχει αυτονομία γύρω στα 50 χιλιόμετρα και εκπομπές ρύπων CO2 79γρ.χλμ. έναντι των 243 γρ./χλμ. της αντίστοιχης δίθυρης έκδοσης.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε