Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Βλέπετε ανεπίσημα σχέδια του Tesla Model 2
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Βλέπετε ανεπίσημα σχέδια του Tesla Model 2

Τερμάτισε το πρότζεκτ για το Model 2 η Tesla!

8/4/2024

Αποκάλυψη από το Reuters.
Θα χρησιμοποιηθεί σε ρομποταξί η πλατφόρμα του.
Ανάρτηση από τον Musk: «Το Reuters πεθαίνει».
Έως το 2025 υπολογίζονταν το ντεμπούτο του.

Αξιζει να μαθετε

Αποκάλυψη από το Reuters

Τέλος στο πλάνο που είχε για την κατασκευή προσιτού μοντέλου με κόστος απόκτησης περίπου στις 25.000 ευρώ έβαλε η Tesla. Αυτό αποκαλύπτει σε δημοσίευμά του το Reuters, υποστηρίζοντας πως η εταιρεία άλλαξε το πλάνο της.

Θα χρησιμοποιηθεί σε ρομποταξί η πλατφόρμα του Model 2

Στο δημοσίευμα του Reuters αναφέρεται πως το βασικό ηλεκτρικό της Tesla, που φημολογούνταν ότι θα είχε την ονομασία Model 2 και αρχικό κόστος απόκτησης από 25.000 ευρώ, δε θα κατασκευαστεί. Επικαλούμενο τρεις πηγές εξοικειωμένες με το θέμα, το Reuters υποστηρίζει πως το πρότζεκτ έχει καταργηθεί. Αιτία για αυτό αποτελεί η πλατφόρμα που ετοίμαζε η αμερικανική μάρκα για το συγκεκριμένο ηλεκτρικό, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για μια σειρά αυτόνομων ρομποταξί, τα οποία θα παραχθούν σε χαμηλότερο όγκο.

Ανάρτηση από τον Musk: «Το Reuters πεθαίνει»

Από τη μεριά τους ο επικεφαλής της Tesla, Elon Musk ως απάντηση μέσω ανάρτησης στο Χ (πρώην Twitter) ανέφερε πως: «Το Reuters πεθαίνει», χωρίς να επεκταθεί περισσότερο.

Έως το 2025 υπολογίζονταν το ντεμπούτο του

Θυμίζουμε πως το Tesla Model 2 θα βασίζονταν σε μια νέα πλατφόρμα, η οποία θα μείωνε ακόμη και κατά 50% το κόστος παραγωγής και θα επέτρεπε στην εταιρεία να παράγει το νέο μοντέλο με πιο γρήγορο ρυθμό, συνδυαστικά με νέες γραμμές παραγωγής. Αναμένονταν πως το μήκος του αυτοκινήτου θα ήταν στα 4,4 μέτρα, ενώ στις αρχικές εκδόσεις θα εξοπλίζονταν με ένα ηλεκτρικό μοτέρ και στις ανώτερες με δύο. Το εμπορικό του λανσάρισμα υπολογίζονταν πριν το 2025.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις