Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Τι να προσέξω στα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά;

Τι να προσέξω στα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά;

13/2/2024

Τα γνήσια μεταχειρισμένα ανταλλακτικά είναι μια επιλογή που προσφέρει αρκετά προτερήματα. Πρέπει όμως να είσαι προσεκτικός στην επιλογή σου, γιατί υπάρχουν παγίδες που ακυρώνουν ολοκληρωτικά τα προτερήματα ενός γνήσιου μεταχειρισμένου ανταλλακτικού.

Η αγορά των γνήσιων μεταχειρισμένων ανταλλακτικών είναι δομημένη εδώ και πολλά χρόνια στην χώρα μας, και δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων που τα επιλέγουν. Πέρα όμως από τα προφανή οφέλη, υπάρχουν και πράγματα που θα πρέπει να προσέξεις για να μην μετανιώσεις για την αγορά σου.

Δεν πρέπει να πειράξεις τα σημάδια μαρκαδόρου

Όλοι οι επαγγελματίες έμποροι μεταχειρισμένων ανταλλακτικών, έχουν υιοθετήσει έναν τρόπο ασφαλείας και εγγύησης στα ανταλλακτικά τους. Το μεταχειρισμένο ανταλλακτικό θα έχει σημάδια από μαρκαδόρο «μπίλιας» επάνω σε συγκεκριμένα σημεία. Παράλληλα θα τους δεις να φωτογραφίζουν το ανταλλακτικό και να κρατάνε την εικόνα στο αρχείο τους. Αυτό συμβαίνει ώστε να ξέρουν ότι το ανταλλακτικό είναι δικό τους. Σε καμιά περίπτωση μην πειράξεις κάποιο από τα σημάδια, γιατί αν το επιστρέψεις για επιστροφή χρημάτων, δεν θα βρεις το δίκιο σου.


Τσέκαρε το barcode του ανταλλακτικού

Τα πιο πολλά μηχανικά ανταλλακτικά έχουν ένα barcode που ουσιαστικά αποτελεί την ταυτότητα τους. Σε περίπτωση που ψάχνεις κάποιο από αυτά, θα πρέπει να τσεκάρεις τον σειριακό αριθμό, ότι είναι ίδιος με αυτόν που υπάρχει στο αυτοκίνητο σου. Δεν είναι λίγες οι φορές που το ανταλλακτικό είναι ίδιο με το δικό σου, αλλά τελικά αυτό που αγόρασες δεν λειτουργεί. Για παράδειγμα ένα σύστημα ABS ή ένα κομπρεσέρ air condition, αν δεν έχουν τον ίδιο κωδικό με το ανταλλακτικό του αυτοκινήτου σου, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δουλέψει.    


Επιβεβαίωσε την γνησιότητα του ανταλλακτικού

Ειδικά σε ανταλλακτικά φανοποιείας αλλά και στα ηλεκτρικά, θα πρέπει να τσεκάρεις την γνησιότητα τους. Για παράδειγμα ένα φτερό που μόλις αγόρασες για το αυτοκίνητο σου, μπορεί να μοιάζει πολύ με το δικό σου, αλλά τελικά να είναι ένα Κινέζικο ιμιτασιόν το οποίο δεν θα έχει τελικά την εργοστασιακή εφαρμογή που θα έπρεπε να έχει, επάνω στο αυτοκίνητο σου.


Δεν είναι οι ασφαλείς οι αγορές από internet και ιδιώτες

Στην περίπτωση που αγοράζεις από αγγελία ιδιώτη το μεταχειρισμένο ανταλλακτικό σου, μπορεί να πέσεις θύμα απάτης ή να μην είναι λειτουργικό, όπως σου υποσχέθηκε. Τα παραδείγματα είναι χιλιάδες πλέον, που έπεσαν θύματα ενός επιτήδειου, που αφού πήρε τα χρήματα εξαφανίστηκε. Στην περίπτωση αυτή δύσκολα θα βρεις το δίκιο σου, και αν τελικά τα καταφέρεις, θα έχεις χάσει χρήματα από τις μεταφορικές. Εξίσου επικίνδυνη είναι και η αγορά μεταχειρισμένου ανταλλακτικού, μέσω internet. Από την στιγμή που δύσκολα μπορείς να τσεκάρεις το ανταλλακτικό με τα μάτια σου, δεν μπορείς ποτέ να έχεις την  σιγουριά. Σε μια δομημένη επιχείρηση εμπορίου, δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα, αφού σε περίπτωση που το μεταχειρισμένο ανταλλακτικό δεν ταιριάζει ή δεν λειτουργεί, μπορείς να πάρεις πίσω τα χρήματα σου.


Μην πειράξεις για κανένα λόγο τα σημάδια μαρκαδόρου!
Τσέκαρε να έχουν το ίδιο barocode, όχι απλά να μοιάζουν.
Αγόρασε γνήσιο, όχι ιμιτασίον μεταχειρισμένο!
Μακριά από αγγελίες ιδιωτών!
Σου έχει τύχει να την «πατήσεις» με την αγορά ενός μεταχειρισμένου ανταλλακτικού;

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις