Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
4 φωτογραφίες »

Το Hyundai Ioniq 5 N στην «Πράσινη Κόλαση»

17/9/2021

Λίγο καιρό μετά την αποκάλυψη του Hyundai Ioniq 5 στις αρχές του έτους υποψιαστήκαμε ότι το N division της εταιρίας θα μπορούσε να το εφοδιάσει με λίγο πιο σπορ γονίδια. Όντως λοιπόν, νωρίτερα αυτό το μήνα εντοπίστηκε ένα πρωτότυπο του Ioniq 5 N να κυκλοφορεί στους δρόμους γύρω από το Nurburgring, όμως τώρα το είδαμε να κάνει και γύρους μέσα στην «Πράσινη Κόλαση».

Η Hyundai φαίνεται ότι έχει βαλθεί για τα καλά να μπει όχι απλά σε άλλα χωράφια, αλλά σε όλα τα χωράφια. Η Κορεατική εταιρία έχει κάνει πλήθος κινήσεων τον τελευταίο καιρό παρουσιάζοντας ηλεκτρικά μοντέλα, ανακοινώνοντας στροφή και στην υδρογονοκίνηση, ενώ το τμήμα Ν που ασχολείται με τα σπορ μοντέλα, έχει δώσει αρκετά αξιόλογα παραδείγματα τον τελευταίο καιρό. Έτσι, η έκδοση Ν του Hyundai Ioniq εντοπίστηκε για πρώτη φορά να γυρνάει στο Nordchleife.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

 
Το μοντέλο που είναι καμουφλαρισμένο,  δεν έχει διαφοροποιήσεις εξωτερικά σε σχέση με το κανονικό αφού ακόμα βρίσκεται υπό εξέλιξη, αλλά όπως έχουμε δει και παλιότερα είναι εφοδιασμένο με μεγαλύτερους τροχούς, ανάρτηση που το κάνει να βρίσκεται πιο χαμηλά στο έδαφος, ενώ έχει επίσης και μεγαλύτερα φρένα. Κανονικά θα πρέπει να είναι πιο σφιχτό σε σχέση με το κανονικό Ioniq 5 ενώ μάλλον θα διαθέτει και ρυθμιζόμενα αμορτισέρ.
 
Παρότι σε πολλούς αρέσει η διακριτική εμφάνιση η οποία συνδυάζεται με μεγάλη ισχύ περιμένουμε το Ioniq 5 N να έχει μία πιο αγριεμένη εμφάνιση από το πρωτότυπο, με διαφορετικούς και πιο δυναμικούς προφυλακτήρες μπροστά και πίσω, πιο φουσκωτά φτερά και ενδεχομένως και μία αεροτομή. Υπάρχει η επιλογή να χρησιμοποιηθεί το διπλό ηλεκτρικό μοτέρ που χρησιμοποιείται στο KIA Evo 6 GT και τότε το Ioniq 5 Ν θα διαθέτει απόδοση 585 ίππων και ροπή 740 Nm με την κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς με ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.
 
Εάν όντως συμβεί αυτό θα χρειάζονται μόλις τρεισήμισι δευτερόλεπτα για να μπορέσει να φτάσει σε ταχύτητα 100 χιλιόμετρα την ώρα ενώ με την μπαταρία των 77,4 kWh, η αυτονομία θα μπορούσε να φτάσει μέχρι και 405 km. Το Hyundai Ioniq 5 N απέχει λίγους μήνες από την παρουσίαση του η οποία πιθανότητα θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του επόμενου έτους. 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε