Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Το νέο Suzuki Vitara «κόντρα» στα παλιά: Πήγε κάτι λάθος;
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το νέο Suzuki Vitara «κόντρα» στα παλιά: Πήγε κάτι λάθος;

Διαβάστηκε από 6118 αναγνώστες - 29/6/2022

Στο πρόσφατο συγκριτικό με το Dacia Sandero, πολλά ήταν τα σχόλια που έδειξαν πως οι αναγνώστες είναι δυσαρεστημένοι από την πορεία που έχει πάρει το νέο Suzuki Vitara. Θέλοντας να δούμε με αποδείξεις αν είναι αντάξιο του ονόματός του, βάζουμε σε κατά μέτωπο σύγκριση την τρέχουσα γενιά με τις προηγούμενες, όσον αφορά τις εκτός δρόμου δυνατότητες.

Πού υστερεί το νέο Vitara στις εκτός δρόμου επιδόσεις σε σχέση με τα παλαιότερα;

Στο πρόσφατο συγκριτικό μας, το Suzuki Vitara έχασε από το Dacia Sandero Stepway με «σκορ» 7-5.
Ο κόσμος μίλησε, και όπως φαίνεται από τα σχόλια που έγιναν, οι καταναλωτές γυρνάνε την πλάτη στο Suzuki Vitara αφού είναι δυσαρεστημένοι από την πορεία που έχει πάρει. Από σκληροπυρηνικό off-roader έχει «νερώσει αρκετά το κρασί του» και έγινε προθιοκίνητο SUV με προαιρετική τετρακίνηση, και αυτή χωρίς «αργές» σχέσεις.

Βάζουμε το νέο μοντέλο σε απευθείας σύγκριση με τους προγόνους του. Έχει γίνει πράγματι πιο «ήπιο» το νέο Vitara σε σχέση με πριν, και αν ναι, πού υστερεί;

Το Suzuki Vitara έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του το 1988 και ήταν διαθέσιμο σε τρίθυρες και πεντάθυρες εκδόσεις. Το 1998 γνωρίσαμε το διάδοχο μοντέλο, που ονομαζόταν Grand Vitara και ήταν ελαφρώς μεγαλύτερο σε διαστάσεις, ενώ το 2005 είδαμε την τρίτη γενιά, επίσης με το «Grand»  στην ονομασία του. Η τρέχουσα, τέταρτη γενιά του Suzuki Vitara βρίσκεται σε κυκλοφορία από το 2015, χρησιμοποιεί την πλατφόρμα του S-Cross και για πρώτη φορά είναι διαθέσιμη μόνο σε πεντάθυρο αμάξωμα.
Στην Ιαπωνία, όλες οι γενιές ονομάζονται «Escudo».

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Μειωμένη απόσταση από το έδαφος έχει το νέο Suzuki Vitara

Στο πρώτο, «original» Vitara, αλλά και στις δύο γενιές που ακολούθησαν, η απόσταση από το έδαφος ήταν 20 εκατοστά.

Μοντέλο Απόσταση από το έδαφος
Suzuki Vitara 1988 20 εκατοστά
Suzuki Grand Vitara 1998 20 εκατοστά
Suzuki Grand Vitara 2005 20 εκατοστά
Νέο Suzuki Vitara 18,5 εκατοστά
Το τρέχον μοντέλο είναι πιο χαμηλό, αφού η συγκεκριμένη μέτρηση έδειξε 18,5 εκατοστά. Μπορεί η αριθμητική διαφορά να φαντάζει μικρή, αλλά σε εκτός δρόμου συνθήκες παίζει σπουδαίο ρόλο.

Το νέο Suzuki Vitara δεν έχει «αργές» σχέσεις

Το Suzuki Vitara και τα δύο Grand Vitara είχαν «αργές» σχέσεις, που επιτρέπουν στο όχημα να κινείται σε δύσβατες διαδρομές.

Μοντέλο «Αργές» σχέσεις
Suzuki Vitara 1988 ΝΑΙ
Suzuki Grand Vitara 1998 ΝΑΙ
Suzuki Grand Vitara 2005 ΝΑΙ
Νέο Suzuki Vitara ΟΧΙ
Για να καταλάβουμε τη σημασία τους, ας φανταστούμε να οδηγούμε σε μία ανηφόρα τόσο απότομη που δεν αρκεί ούτε η πρώτη ταχύτητα για να «τραβήξει» το αυτοκίνητο. Τα «αργά» είναι σαν να μας χαρίζουν «υπο-πρώτη», «υπο-δευτέρα» κλπ, που αξιοποιούν στο έπακρο τις δυνατότητες του κινητήρα, και «ξεκλειδώνουν» νέους ορίζοντες στις εκτός δρόμου περιηγήσεις.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε