Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Το νέο Titano είναι το καινούριο pick-up της Fiat
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το νέο Titano είναι το καινούριο pick-up της Fiat

7/12/2023

Πήρε το όνομά του από τους Τιτάνες της ελληνικής μυθολογίας
Αποκλειστικά σε diesel με 150 άλογα
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να έρθει Ευρώπη

Πήρε το όνομά του από τους Τιτάνες της ελληνικής μυθολογίας

Το νέο pick-up που εισάγει η Fiat στις αγορές της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής ονομάζεται Titano. Το όνομά του προέρχεται από τους Τιτάνες της ελληνικής μυθολογίας και μοιάζει με αυτό που έχει δώσει η Nissan σε ένα από τα δικά της φορτηγάκια, το Titan. To νέο πάντως Titano είναι ουσιαστικά ένα Peugeot Landtrek με τα εμβλήματα της Fiat, καθώς οι δύο εταιρείες συνεργάζονται κάτω από την στέγη του ομίλου Stellantis.

Αποκλειστικά σε diesel με 150 άλογα

Το Fiat Titano είναι διαθέσιμο στην Αλγερία με έναν 1.900άρη diesel κινητήρα, ισχύος 150 ίππων και ροπής 350 Nm, που συνεργάζεται με ένα 6άρι μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων. Η μεταφορά ωφέλιμου φορτίου ανέρχεται σε 1.210 κιλά, σύμφωνα με την ανακοίνωση της φίρμας. Στη μονοκάμπινη έκδοση, το Titano είναι δικίνητο, ενώ στη διπλοκάμπινη έκδοση προσφέρεται με τετρακίνηση. Στη Βραζιλία, όπου θα διατεθεί επίσης, θα τροφοδοτείται με έναν ισχυρότερο 2,2 λίτρων turbodiesel κινητήρα που θα παράγει 200 ίππους και 450 Nm ροπής στη διπλοκάμπινη έκδοσή του.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να έρθει Ευρώπη

Παρόλο που δεν αποκλείεται η είσοδος του Fiat Titano στην ευρωπαϊκή αγορά, παραμένει ένα ενδεχόμενο με χαμηλές πιθανότητες προς το παρόν. Ο όμιλος Stellantis δεν διαθέτει κάποιο pick-up στην ελληνική αγορά και υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι εξετάζει την πιθανότητα προσθήκης ενός pick-up για να σημειώσει καλές πωλήσεις σε μια ειδική κατηγορία αυτυκινήτου σαν και αυτή των pick-up.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις