Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Τζάμπα διόδια για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη Ρωσία

16/9/2021

Η ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι ιδιοκτήτες των ηλεκτρικών οχημάτων δεν θα πληρώνουν διόδια, δίνοντας έτσι ένα κίνητρο για την αύξηση της κυκλοφορίας αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων στους δρόμους. Η πρωτοβουλία αυτή είναι μέρος του γενικού πλάνου για εξέλιξη, παραγωγή και χρήση ηλεκτρικών οχημάτων την οποία ο Ρώσος πρωθυπουργός Mikhail Mishustin υπέγραψε στις 23 Αυγούστου.

Τα ηλεκτρικά οχήματα έχουν μικρή παρουσία στη ρώσικη αγορά αφού αυτή τη στιγμή αντιστοιχούν μόνο στο 0,05% των συνολικών πωλήσεων. Το κυβερνητικό πλάνο κάνει πρόβλεψη για πωλήσεις 25.000 ηλεκτρικών οχημάτων ετησίως στη χώρα μέχρι το 2024, ενώ μέχρι το 2030 τα ηλεκτρικά οχήματα θα πρέπει να αντιστοιχούν στο 10% των συνολικών πωλήσεων της χώρας. Και μπορεί για εμάς στην Ελλάδα να φαντάζει σαν ένα καταπληκτικό μετρό, όμως πρέπει να επισημάνουμε ότι μόνο στα 1950 km από τα συνολικά 1.550.370 χιλιόμετρα συνολικού οδικού δικτύου, πρέπει να πληρώσεις διόδια για να κυκλοφορήσεις.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

 
 
Ένας αριθμός από επιπλέον πρωτοβουλίες έχουν δρομολογηθεί ώστε να ενθαρρύνουν τους καταναλωτές να αγοράσουν ηλεκτρικά οχήματα και μέσα σε αυτούς περιλαμβάνονται και τρόποι ώστε να επιδοτηθούν δάνεια αλλά και μακροχρόνιες μισθώσεις. Επιπλέον, οι κατασκευαστές θα λαμβάνουν επιδοτήσεις με σκοπό την δημιουργία εργοστασίων εξέλιξης και παραγωγής ηλεκτρικών μοντέλων και μπαταριών. Σύμφωνα και με τα τοπικά μέσα, η Ρωσία αναμένεται να επενδύσει 10,5 δισεκατομμύρια δολάρια στην υδρογονοκίνηση και στην ηλεκτροκίνηση μέχρι το 2030 και θέλει να εγκαταστήσει 9.000 σταθμούς φόρτισης μέχρι το 2024 οι οποίοι θα πρέπει να φτάσουν τους 72.000 μέχρι το 2030. Επιπλέον 1.000 σταθμοί ανεφοδιασμού υδρογόνου πρέπει να είναι λειτουργικοί μέχρι το 2030. Τα νούμερα αυτά φαντάζουν αδιανόητα για μία χώρα σαν τη δική μας, ας μην ξεχνάμε όμως ότι η Ρωσία καταλαμβάνει πολύ μεγαλύτερο έδαφος απ ότι η Ελλάδα.
 
Προς το παρόν οι επενδύσεις για ηλεκτροκίνητα οχήματα στη Ρωσία είναι πρωτίστως επικεντρωμένες στα δημόσια μέσα μεταφοράς, με το 0,6% του στόλου των λεωφορείων να κινούνται με ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ στη Μόσχα συγκεκριμένα το 5,5% των λεωφορείων είναι ηλεκτρικά, αριθμός που είναι κοντά στον αντίστοιχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι 6,1%. 
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε