Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Volkswagen Golf: Ετών 50 και συνεχίζει!
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Volkswagen Golf: Ετών 50 και συνεχίζει!

29/3/2024

2.000 Golf αγοράζονται κάθε μέρα τα τελευταία 50 χρόνια!
Το 1974 έκανε την πρώτη του εμφάνιση βγαλμένο από την πένα του Giorgetto Giugiaro.
Σε 50 χρόνια έχει παρουσιάσει 8 γενιές και κατασκευάσει 37 εκατ. αυτοκίνητα.
Αναμένεται να μπει και στην ηλεκτρική εποχή.

2.000 Golf αγοράζονται κάθε μέρα τα τελευταία 50 χρόνια!

Στις 29 Μαρτίου 1974, δηλαδή πριν από 50 χρόνια, το πρώτο Volkswagen Golf βγήκε από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της γερμανικής μάρκας στο Wolfsburg. Λίγοι ήταν τότε εκείνοι που είχαν φανταστεί πως ξεκινούσε την πορεία του ένα από τα αυτοκίνητα που θα αποτελέσει το απόλυτο best-seller, πουλώντας περισσότερες από 37 εκατομμύρια μονάδες. Με... ψυχρούς μαθηματικούς όρους, αυτό σημαίνει ότι πάνω από 2.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν επιλέξει να αγοράζουν ένα νέο Golf κάθε μέρα τα τελευταία 50 χρόνια. 

Το 1974 έκανε την πρώτη του εμφάνιση βγαλμένο από την πένα του Giorgetto Giugiaro

Τα πρώτα μοντέλα Golf εμφανίστηκαν στις εκθέσεις τον Ιούλιο του 1974. Το Golf ήρθε ως ο διάδοχος του θρυλικού Beetle των 21 εκατομμυρίων αυτοκινήτων παραγωγής και από την αρχή φάνηκε ότι θα το ξεπερνούσε. Το Golf που αναπτύχθηκε από τον Giorgetto Giugiaro και τη Volkswagen Design είχε ήδη φτάσει το ένα εκατομμύριο τον Οκτώβριο του 1976.

Σε 50 χρόνια έχει παρουσιάσει 8 γενιές και κατασκευάσει 37 εκατ. αυτοκίνητα

Μέσα στα 50 χρόνια ζωής, το Golf παρουσιάστηκε σε οκτώ γενιές, με την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς να είναι η τελευταία χρονικά που έκανε την εμφάνισή της. Η Volkswagen αναφέρει πως από τις 29 Μαρτίου 1974 έως και σήμερα περισσότερα από 20 εκατομμύρια Golf έχουν κατασκευαστεί μόνο στο Wolfsburg. Τα άλλα 17 εκατομμύρια Golf που κατασκευάστηκαν μέχρι στιγμής έξω από το Wolfsburg έχουν παραχθεί σε άλλα γερμανικά εργοστάσια καθώς και στο Βέλγιο, τη Βραζιλία, την Κίνα, τη Μαλαισία, το Μεξικό, τη Σλοβακία και τη Νότια Αφρική.

Αναμένεται να μπει και στην ηλεκτρική εποχή

Κλείνοντας, εκτός από παρελθόν και παρών το Golf έχει και μέλλον. Η επόμενη 9η γενιά του Golf, θα γράψει ένα ακόμα καινούργιο κεφάλαιο στην ιστορία του μοντέλου, αφού θα είναι η πρώτη αμιγώς ηλεκτρική.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις