Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
150 χρόνια BILSTEIN : Πώς διαμορφώνει το παρόν και μέλλον της μηχανικής ανάρτησης

150 χρόνια BILSTEIN : Πώς διαμορφώνει το παρόν και μέλλον της μηχανικής ανάρτησης

6/12/2023

Η εταιρεία BILSTEIN, ειδικός στα αμορτισέρ, γιορτάζει φέτος την 150ή επέτειό της.

Η εταιρεία που ιδρύθηκε το 1873 ως κατασκευαστής εξαρτημάτων παραθύρων ,από το 1954 θέτει σταθερά τα σημεία αναφοράς στην κατασκευή αμορτισέρ. Σήμερα, με έξι τοποθεσίες παγκοσμίως, η BILSTEIN είναι μία από τις μεγαλύτερες και πιο καινοτόμες εταιρείες κατασκευής αμορτισέρ στον κόσμο.

Το 1873, ο August Bilstein ίδρυσε την AUBI, έναν κατασκευαστή εξαρτημάτων παραθύρων. Θα είναι η αρχή μιας περιπετειώδους ιστορίας της εταιρείας. Μέσω των γρύλων αυτοκινήτων και των προφυλακτήρων, η πορεία τελικά οδηγεί στον τομέα των αμορτισέρ και των αναρτήσεων. Το 1954, οι μηχανικοί της BILSTEIN αναπτύσσουν το πρώτο έτοιμο για παραγωγή μονοσωλήνιο αμορτισέρ πίεσης αερίου με βάση την τεχνολογία de-carbon φέρνοντας επανάσταση στη σχεδίαση των αμορτισέρ.
Το 1957, το μονοσωλήνιο αμορτισέρ πίεσης αερίου τοποθετείται στην παραγωγή της Mercedes-Benz για πρώτη φορά. Το επαναστατικό αμορτισέρ αποδείχθηκε σύντομα ότι ήταν κατά πολύ ανώτερο από τα συμβατικά τηλεσκοπικά αμορτισέρ.

Μια πρωτοποριακή επιτυχία που θα γίνει δέσμευση: Αυτό είναι το κίνητρο για τους περισσότερους από 4.600 εργαζόμενους σε έξι τοποθεσίες παγκοσμίως. Και το κάνουν καθημερινά εδώ και σχεδόν 70 χρόνια. Ωστόσο, η εταιρεία δεν επαναπαύεται στις επιτυχίες του παρελθόντος. Πιστή στο σύνθημα ότι η επόμενη καινοτομία είναι πάντα πιο σημαντική από την προηγούμενη, η BILSTEIN  θέτει τακτικά νέα σημεία αναφοράς στον τομέα των αναρτήσεων με πρωτοποριακές τεχνολογίες.

Σήμερα, κορυφαίοι κατασκευαστές αυτοκινήτων (ΟΕΜ), όπως η Mercedes-Benz, η BMW, η Porsche, η Ford, η Tesla, η Maserati and Co., βασίζονται στην τεχνογνωσία της BILSTEIN στον τομέα των αμορτισέρ στην πρώτη τοποθέτηση. Αλλωστε, τα χαρακτηριστικά της ανάρτησης είναι αυτά που δεν καθορίζουν μόνο την οδική συμπεριφορά ενός οχήματος. Παίζουν επίσης καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της αντιλαμβανόμενης οδηγικής εμπειρίας και της εμπειρίας της μάρκας ενός αυτοκινήτου. Επομένως, οι απαιτήσεις που τίθενται στα σύγχρονα συστήματα πλαισίου γίνονται όλο και μεγαλύτερες και η συνεργασία με τους κατασκευαστές αυτοκινήτων όλο και πιο στενή.
Παράλληλα με την ανάπτυξη του εξοπλισμού πρώτης τοποθέτησης, ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ένας άλλος μοχλός καινοτομίας: στις αρχές της δεκαετίας του 1960, η BILSTEIN ανέλαβε για πρώτη φορά σημαντικό ρόλο στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Από τότε, είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς τον διεθνή μηχανοκίνητο αθλητισμό χωρίς τη συγκεκριμένη μάρκα. Από τη νίκη στο Ράλι Μόντε Κάρλο το 1960 μέχρι τις νίκες σε όλους τους μεγάλους 24ωρους αγώνες παγκοσμίως και αρκετούς τίτλους παγκόσμιου πρωταθλήματος στη Formula 1: ο κατάλογος των επιτυχιών είναι μακρύς.

Η τεχνογνωσία που αποκτήθηκε από την ανάπτυξη και τους αγώνες OE ωφελεί άμεσα και την αγορά μετά την αντικατάσταση: άλλωστε, η BILSTEIN κατασκευάζει επίσης σύμφωνα με τα υψηλά πρότυπα ποιότητας των κατασκευαστών ΟΕΜ στα τμήματα αντικατάστασης σειρών και επιδόσεων. Επιπλέον, ο κατασκευαστής αμορτισέρ παράγει τα premium προϊόντα aftermarket στις ίδιες γραμμές παραγωγής που χρησιμοποιούνται για τα προϊόντα αρχικού εξοπλισμού. Ανεξάρτητα από την κατηγορία οχήματος και την εφαρμογή: Οι οδηγοί επωφελούνται πάντα από την υψηλότερη ποιότητα OE premium, ακόμη και στον τομέα του aftermarket.

Η BILSTEIN σκοράρει με την ασυναγώνιστη ποικιλία προϊόντων της: η BILSTEIN δεν προσφέρει μόνο μια ευρεία σειρά προϊόντων ποιότητας OE για κάθε μοντέλο οχήματος στον τομέα της αντικατάστασης σειράς. Στον τομέα performance aftermarket, επίσης, οι ειδικοί σε θέματα οδηγικής απόλαυσης προσφέρουν στους οδηγούς trackday και στους λάτρεις του tuning μια εκτεταμένη γκάμα, συμπεριλαμβανομένων αποσβεστήρων υψηλής απόδοσης και ιδιαίτερα υψηλής απόδοσης σπορ και coilover αναρτήσεων για τη βελτιστοποίηση της ανάρτησης.

Η BILSTEIN συνεχίζει να εκτελεί με αξιοπιστία πρωτοποριακό έργο στον τομέα των αναρτήσεων και των αμορτισέρ. Ο νέος ισχυρισμός της μάρκας WAY AHEAD με τις νέες αξίες της μάρκας και το φρέσκο εταιρικό σχέδιο αποτελούν άμεση έκφραση μιας σαφώς προοδευτικής στάσης. Η επαναλανσάρισμα της μάρκας μεταφέρει την αξίωση της εταιρείας για ηγετική θέση και υπογραμμίζει την προσπάθειά της για ανάπτυξη σε συνεργασία.

Για την BILSTEIN δεν μετράει μόνο η τρέχουσα επιτυχία, αλλά κυρίως η επόμενη καινοτομία. Γιατί ένα πράγμα είναι σαφές: το αυριανό συναίσθημα μετράει περισσότερο από τις χθεσινές επιδόσεις. Ή με άλλα λόγια:

Χθες κάναμε επανάσταση στα αμορτισέρ. Σήμερα, γιορτάζουμε τα 150 χρόνια της BILSTEIN. Αύριο, διαμορφώνουμε το μέλλον της μηχανικής ανάρτησης”.

Επικοινωνία 
Επωνυμία: ELECTRA HELLAS S.A. 
Διεύθυνση: 246 Συγγρού και Δαβάκη 17672 Καλλιθέα 
Τηλ: +30 210 9531690-3 
mailto: [email protected] 
Site: www.electra-hellas.gr 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις