Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Δεν ταιριάζουν όλα τα αμορτισέρ σε όλα τα αυτοκίνητα

Αμορτισέρ: Τι πρέπει να προσέξω

Διαβάστηκε από 10374 αναγνώστες - 6/3/2017

Τι πρέπει να προσέξεις για να κάνεις την σωστή επιλογή αμορτισέρ; Ποια είναι η καλύτερη επιλογή για αυτοκίνητα μικρού και μεγάλου κυβισμού; Πώς μπορείς να τα προστατέψεις;

Η σωστή επιλογή αμορτισέρ πρέπει να είναι κατάλληλη για το αυτοκίνητό μας έτσι ώστε να προσφέρεται το καλύτερο δυνατό «κράτημα» αλλά και η απαραίτητη άνεση.
Για παράδειγμα σε ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης είναι ανώφελο να τοποθετηθεί σκληρή ανάρτηση γιατί τότε καταπονείται και το αμάξωμα και οι επιβαίνοντες, ενώ και στην αντίθετη περίπτωση ένα αυτοκίνητο με δυνατό κινητήρα είναι επικίνδυνο να εφοδιαστεί με μαλακά αμορτισέρ.
Πολλές φορές μάλιστα η επιλογή των κατάλληλων αμορτισέρ συνδέεται και με την χώρα προέλευσης του αυτοκινήτου. Επίσης όταν σε ένα αυτοκίνητο τοποθετούνται πιο χαμηλά ελατήρια, τότε πρέπει να αλλάζονται και τα αμορτισέρ, τα οποία θα συμβαδίζουν με τον τύπο των ελατηρίων. Παράλληλα πρέπει να γίνεται και ο κατάλληλος συνδυασμός ελαστικών, αφού για παράδειγμα ένα σετ μαλακών αμορτισέρ δεν ταιριάζει με χαμηλού προφίλ ελαστικά ή το αντίστροφο.

Πώς να τα προστατέψεις
  • Σαμαράκια. Οι γεμάτοι σαμαράκια ελληνικοί δρόμοι (και μάλιστα κατασκευασμένα χωρίς να προβλέπουν την προστασία των αναρτήσεων) είναι ο Νο.1 εχθρός για τα αμορτισέρ μας, για αυτό όταν τα βρίσκουμε πρέπει να τα υπερπεράσουμε όσος το δυνατόν ομαλότερα.
  • Πεζοδρόμια. Ένα σημείο που κάνει τα αμορτισέρ του αυτοκινήτου μας να υποφέρουν είναι τα πεζοδρόμια, όπου από λανθασμένες κινήσεις στο παρκάρισμα, ο τροχός του αυτοκινήτου μας μπορεί να χτυπήσει με δύναμη πάνω σε αυτά.
  • «Κρυμμένες» λακκούβες. Καλό είναι να κινούμαστε με μικρή ταχύτητα και να αποφεύγουμε τα σημεία του οδοστρώματος που παρουσιάζουν έντονη γυαλάδα, μιας και από κάτω μπορεί να παραμονεύει μία βαθιά λακκούβα.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις