Μικρά SUV | Μικρά | Οικογενειακά SUV | Premium | Electric

Αντικλεπτικά και συναγερμοί νέας τεχνολογίας

Διαβάστηκε από 3881 αναγνώστες - 22/5/2017

Μάθε τώρα τα πάντα για τα αντικλεπτικά συστήματα αυτοκινήτου. Παλιές και νέες τεχνολογίες για να θωρακίσεις το αμάξι σου.

Το αυτοκίνητο αποτελεί περιουσιακό στοιχείο αρκετών χιλιάδων ευρώ, και αναμφίβολα η χειρότερη δυνατή ζημιά που μπορεί να πάθει ένας ιδιοκτήτης, είναι να του το κλέψουν.

Τα τελευταία χρόνια όλο και μεγαλώνει το ποσοστό κλοπής ή απαλλοτρίωσης αυτοκινήτων, παρόλο που έχουν επιτευχθεί τεράστια άλματα στην αντικλεπτική τους προστασία. Αυτό συμβαίνει διότι παράλληλα και οι «επαγγελματίες» κλέφτες πλέον είναι εφοδιασμένοι με τελευταία τεχνολογικά συστήματα, τα οποία μπορούν να απενεργοποιήσουν τις δικές σας «άμυνες». Αυτό επιτάσσει την ακόμα καλύτερη δυνατή οχύρωση από πλευράς μας. Δείτε πώς θα την πετύχετε.
 
Πως λειτουργεί ο απλός συναγερμός;
Οι συναγερμοί διαθέτουν ραντάρ εντός της καμπίνας του αυτοκινήτου που είναι σε θέση να ανιχνεύσουν τυχόν κινήσεις στο εσωτερικό του οχήματος και να ενεργοποιήσουν τη σειρήνα. Εκτός αυτού, σε όλες τις θύρες του αυτοκινήτου είναι τοποθετημένες παγίδες που ενεργοποιούνται σε περιπτώσεις βίαιου ανοίγματος. Οι συναγερμοί φέρουν επίσης, και αντικραδασμικά συστήματα, που ενεργοποιούν τη σειρήνα όταν το αυτοκίνητο κουνηθεί, από εξωτερικό παράγοντα.

Τα συστήματα συναγερμού διακρίνονται σε δύο κατηγορίες: αυτά με απλό κωδικό και αυτά με κυλιόμενο κωδικό. Η πρώτη περίπτωση αφορά μια συγκεκριμένη συχνότητα που εκπέμπεται από μακριά μέσω ενός ειδικού διακόπτη ενώ στη δεύτερη (κυλιόμενου κωδικού), η συχνότητα μεταβάλλεται συνέχεια και τυχαία.
 
Τι κυκλοφορεί σε νέες τεχνολογίες;

Δορυφορικό σύστημα εντοπισμού
Σύστημα εντοπισμού GSM/GPRS χρησιμοποιώντας το κινητό τηλέφωνο ή μέσω υπολογιστή.
Σε περίπτωση κλοπής έχετε σε ζωντανό χρόνο και μέσω διαδικτύου  άμεση πρόσβαση σε ημερομηνία-ώρα-θέση και ταχύτητα του οχήματος σας. Υπάρχει δυνατότητα πλήρης ρύθμισης μέσω sms ενώ είναι συμβατό με όλους τους συναγερμούς.
Τα τελευταίας τεχνολογίας συστήματος έχουν τη δυνατότητα ακινητοποίησης του οχήματος ή την παύση ροής καυσίμου μετά από μερικά καθορισμένα χιλιόμετρα ή με την αποστολή ενός απλού sms.

Αυτόνομος συναγερμός κραδασμικός με τηλεχειριστήριο
Αυτός ο συναγερμός θα ενεργοποιηθεί με την ανίχνευση κραδασμού - χτυπημάτων και η σειρήνα θα τεθεί σε λειτουργία !
Τοποθετείται χωρίς τεχνικό. Ο συναγερμός, έχει άμεση ενεργοποίηση αφού οπλίζει και αφοπλίζει μέσω του τηλεκοντρόλ που το συνοδεύει

Σύστημα κλήσης σε κινητό
Ειδικό εξάρτημα που συνδέεται στον αναπτήρα και σε περίπτωση παραβίασης  ή εντοπισμού ήχου εντός του οχήματος καλεί άμεσα σε προκαθορισμένο κινητό τηλέφωνο. Περιλαμβάνει και καταγραφικό ήχου.

Αντικλεπτικό μπαστούνι τιμονιού
Κλειδώστε το τιμόνι του αυτοκινήτου σας με το αντικλεπτικό μπαστούνι, θα είναι απαραβίαστο χωρίς την χρήση εξειδικευμένων εργαλείων, και θα σας προστατεύσει για να μην το.. ψάχνετε

Αντικλεπτικό μπαστούνι με συναγερμό
Ενεργοποίηση της σειρήνας σε περίπτωση παραβίασης της κλειδαριάς. Απενεργοποίηση του συναγερμού μόνο με το ειδικό κλειδί.

Εκκίνηση σαν σε αεροπλάνο
Μία ρώσικη εταιρία το τελευταίο διάστημα ειδικεύεται στο εξής νέο σύστημα. Κάθε φορά πριν από την οδήγηση ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου πρέπει να εισάγει τον μυστικό κωδικό PIN  που ο ίδιος πολύ εύκολα έχει δημιουργήσει, πατώντας συνδυασμό πλήκτρων του αυτοκινήτου. Για παράδειγμα δημιουργείται ένας συνδυασμός πατώντας τα χειριστήρια τιμονιού ή πατώντας τα χειριστήρια των ηλεκτρικών παραθύρων κ.α. Εάν ο συνδυασμός δεν είναι ο σωστός τότε το αυτοκίνητο δεν κουνιέται εκατοστό.
 
Τips για σωστή επιλογή
Αν σκεφτόμαστε να εγκαταστήσουμε σύστημα συναγερμού θα πρέπει να προσέξουμε τα εξής:
  • Αξιοπιστία. Πολλές είναι οι αναφορές διαφόρων ανθρώπων που εξηγούν, ότι το σύστημα συναγερμού του αυτοκινήτου τους ενεργοποιήθηκε χωρίς λόγο και αιτία, έχοντας ως αποτέλεσμα τη μείωση εμπιστοσύνης τους προς το σύστημα αυτό.
  • Συμβατότητα με εργοστασιακή εγγύηση. Oι after market συναγερμοί μπορούν να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικοί. Αν για παράδειγμα όμως,  εμπεριέχουν τεχνολογία διακοπής της ροής του καυσίμου, πιθανόν να αντιμετωπίσουμε πρόβλημα, όταν απευθυνθούμε για service σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο. Σε μερικές περιπτώσεις μπορεί ακόμη και να χάσουμε την εγγύηση!
  • Όπως και σε κάθε άλλη μας αγορά, το σύστημα συναγερμού θα πρέπει να συνοδεύεται από γραπτή εγγύηση, και να είμαστε πλήρως ενημερωμένοι για το χρόνο διάρκειας και τι ακριβώς καλύπτει.
 
Κόστος
Στο εμπόριο υπάρχουν συναγερμοί, οι οποίοι μπορεί να κοστίζουν ελάχιστα, αλλά δε διακρίνονται για την ποιότητα κατασκευής τους. Ένας καλός συναγερμός με τις βασικές λειτουργίες κοστίζει από 150 ευρώ, ενώ ένας με τηλεειδοποίηση κοστίζει από 300 ευρώ και με turbo timer από 450 ευρώ. Γι αυτούς που διαθέτουν λειτουργία εύρεσης αυτοκινήτου μέσω δορυφόρου, το κόστος ανεβαίνει περισσότερο και ανάλογα πάντοτε με την εταιρεία που υποστηρίζει την υπηρεσία αυτή.
Πολύ φθηνότερα θα βρείτε κάποιο από τα μπαστούνια κλειδώματος, χωρίς αυτό να συνεπάγεται πως δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικά

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις