Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Όσο μεγάλο ή μικρό αυτοκίνητο και αν έχουμε, το πορτ μπαγκάζ έχει πεπερασμένο όγκο. Και όταν θέλουμε να κάνουμε μετακόμιση ή ένα ταξίδι με οικογένεια και παιδιά, τα πράγματα που πρέπει να μεταφερθούν τον ξεπερνούν

Όσο μεγάλο ή μικρό αυτοκίνητο και αν έχουμε, το πορτ μπαγκάζ έχει πεπερασμένο όγκο. Και όταν θέλουμε να κάνουμε μετακόμιση ή ένα ταξίδι με οικογένεια και παιδιά, τα πράγματα που πρέπει να μεταφερθούν τον ξεπερνούν.

Η λύση για τις αποσκευές

Διαβάστηκε από 11367 αναγνώστες - 15/3/2016

Όσο μεγάλο αυτοκίνητο και αν έχουμε, το πορτ μπαγκάζ έχει πεπερασμένο όγκο. Και όταν θέλουμε να κάνουμε μετακόμιση ή ένα ταξίδι με οικογένεια και παιδιά, τα πράγματα που πρέπει να μεταφερθούν τον ξεπερνούν.

Τι κάνουμε όταν οι απαιτήσεις ξεπερνούν τη χωρητικότητα του οχήματός μας; Μια λύση είναι να πάρουμε μεγαλύτερο αυτοκίνητο, μια άλλη να στείλουμε την οικογένεια με το ΚΤΕΛ. Καθώς η μία πονάει στην τσέπη και η δεύτερη στην οικογενειακή ευρυθμία, καλό είναι να μελετήσουμε και μια άλλη εναλλακτική λύση. Τις μπαγκαζιέρες.

Οι μπαγκαζιέρες χωρίζονται σε δύο τύπους: Τις συρρόμενες ή τρέιλερ και τις αναρτώμενες, π.χ. Οροφής. Και οι δύο έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους, ενώ η επιλογή τους έχει κυρίως να κάνει με τις απαιτήσεις μεταφοράς καθώς και με τον αποθηκευτικό χώρο που διαθέτουμε όταν δεν είναι σε χρήση.

Τρέιλερ
Τα τρέιλερ είναι ιδανικά για την περίπτωση που χρειάζεται να μεταφέρουμε πολύ μεγάλα φορτία, καθώς οι νομικές απαιτήσεις είναι ουσιαστικά οι ίδιες ανεξαρτήτως του μεγέθους. Σε κάθε περίπτωση, χρειαζόμαστε χώρο αποθήκευσης του τρέιλερ όταν δε χρησιμοποιείται, πρέπει να τοποθετήσουμε αφαιρούμενο κοτσαδόρο καθώς ο νόμος απαγορεύει την κίνηση με αυτόν όταν δεν σέρνουμε φορτίο και να γράψουμε μερικά χιλιόμετρα... προπόνησης, καθώς οι ελιγμοί με ρυμουλκούμενο και ειδικά η οπισθοπορεία θέλουν κάποια συνήθεια.

Σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία, η μέγιστη ταχύτητα κίνησης οχήματος με ελαφρύ ρυμουλκούμενο (μπαγκαζιέρα) είναι 100 στον αυτοκινητόδρομο, 90 σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας και 80 στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο, ενώ σε περίπτωση μεγάλου ρυμουλκούμενου τα όρια πέφτουν στα 90 για αυτοκινητόδρομο και 80 σε όλες τις άλλες περιπτώσεις.
Για να είστε νόμιμοι όμως, χρειάζεστε εκτός από την αγορά και τη γνώση και λίγη γραφειοκρατεία, όπως το ειδικό σημείωμα προσάρτησης ρυμουλκούμενου οχήματος...

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις