Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Στο συγκεκριμένο κλάδο δραστηριοποιούνται επιχειρήσεις με τεράστια δυναμική και πάρα πολλά σημεία ανεφοδιασμού, αλλά και αρκετές με ταχεία ανάπτυξη.

Τα μεγαλύτερα δίκτυα πρατηρίων LPG

Διαβάστηκε από 8640 αναγνώστες - 7/2/2016

Στην ελληνική αγορά αυτή τη στιγμή λειτουργούν, όπως είπαμε και νωρίτερα, πάνω από 800 πρατήρια που διαθέτουν υγραέριο κίνησης. Φυσικά στον συγκεκριμένο κλάδο δραστηριοποιούνται επιχειρήσεις με τεράστια δυναμική και πάρα πολλά σημεία ανεφοδιασμού, αλλά και αρκετές με ταχεία ανάπτυξη. 


Ας δούμε μερικές από αυτές που διαθέτουν διευρυμένα δίκτυα διανομής Autogas:

Η Coral Gas, ανήκει στον όμιλο εταιρειών της Motor Oil και αυτή τη στιγμή διαθέτει τη δυναμικότερη παρουσία στο δίκτυό ανεφοδιασμού υγραερίου, με παραπάνω από 200 πρατήρια σε όλη την Ελλάδα υπό το σήμα της.
Με έτος ίδρυσης το 1953, η Petrogaz διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο διανομής που καλύπτει όλο τον ηπειρωτικό και νησιωτικό χώρο της Ελλάδας, τροφοδοτώντας παράλληλα πάνω από 180 πρατήρια Autogas.
Η BP και η ΕΚΟ από την πλευρά τους, που αποτελούν δύο από τις πιο αναγνωρίσιμες φίρμες πρατηρίων καυσίμων, διαθέτουν δίκτυο που περιλαμβάνει περισσότερα από 70 και 140 αντίστοιχα σημεία διανομής LPG. Ωστόσο και οι δύο εταιρείες επεκτείνονται διαρκώς με σκοπό να διευρύνουν το δίκτυό τους.

Τέλος, από τις ανερχόμενες δυνάμεις στο κομμάτι της υγραεριοκίνησης ξεχωρίζουν η Fgas, μια δυναμική, αμιγώς ελληνική παρουσία στο χώρο του υγραερίου που ασχολείται μεταξύ άλλων, με το εμπόριο, τη διανομή, την υγραεριοκίνηση, αλλά και την κατασκευή πρατηρίων Autogas διαθέτοντας 20 πρατήρια αυτή τη στιγμή. Επίσης η Silk Oil με περισσότερα από 10 πρατήρια και ταχύτατο ρυθμό ανάπτυξης, καθώς και η Kaoil με 13 ιδιόκτητα πρατήρια στη Βόρεια Ελλάδα.

Προοπτικές ανάπτυξης
Τα δεδομένα στην αγορά του υγραερίου έχουν διαφοροποιηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό συγκριτικά με το παρελθόν, δημιουργώντας μια εξαιρετική ευκαιρία για οικονομία στους ιδιοκτήτες οχημάτων. Αυτή τη στιγμή το κόστος ανά λίτρο υγραερίου είναι στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών, με αποτέλεσμα ακόμα και όσοι δεν «γράφουν» πολλά χιλιόμετρα στο κοντέρ τους να βλέπουν διαφορά στην τσέπη τους.

Παράλληλα η μεγάλη πτώση της τιμής του πετρελαίου παγκοσμίως θα οδηγήσει σε ακόμα χαμηλότερες τιμές κάνοντας το υγραέριο ακόμα πιο οικονομικό για όσους το επιλέξουν, αφού αποτελεί παράγωγο του αργού πετρελαίου.

Όσον αφορά τις προβλέψεις για τη «πίτα» της εγχώριας αγοράς καυσίμων, το ποσοστό του υγραερίου αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω τα επόμενα χρόνια, λόγω των οικονομικής ύφεσης που επικρατεί στη χώρα, με κύριο εκφραστή αυτής της αύξησης, την υγραεριοκίνηση. Αλλωστε αυτό ήδη έχει αρχίσει και διαφαίνεται από τη ραγδαία αύξηση των πρατηρίων που διαθέτουν Autogas. Σημαντικό ρόλο σε αυτό τέλος, θα διαδραματίσει και η βελτιστοποίηση του θεσμικού πλαισίου γύρω από το υγραέριο.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ