Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Τι επιλογές έχεις;...Απειρες!

Τι πρέπει να ξέρω για τις βελτιώσεις

1/3/2017

Ενημερώσου για όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το tuning. Τι σημαίνει ο όρος; Που μπορείς να επέμβεις στο αυτοκίνητό σου και ποια τα οφέλη;

Η βελτίωση ενός αυτοκινήτου μπορεί να πραγματοποιηθεί με πολλές διαφορετικές εκφάνσεις και τρόπους αλλά σίγουρα αυτό που προκύπτει ως τελικό αποτέλεσμα είναι, όπως άλλωστε το λέει και η λέξη, κάτι καλύτερο από αυτό που είχατε πριν. Οι συνηθέστερες βελτιώσεις που λαμβάνουν χώρα, αφορούν είτε την εξωτερική εμφάνιση του αυτοκινήτου είτε την απόδοσή του.
Σε αρκετές περιπτώσεις βέβαια αυτά τα δύο συνδυάζονται. Όσον αφορά λοιπόν την εμφάνιση του αυτοκινήτου, οι μετατροπές είναι πιο εμφανείς, αφού είναι το πρώτο που παρατηρεί κάποιος και μπορούν να μετατρέψουν ένα απλό καθημερινό αυτοκίνητο, σε ένα αυτοκίνητο που θα τραβήξει όλα τα βλέμματα πάνω του. Εξάλλου υπάρχουν πολλά που θα μπορούσε κάποιος να αλλάξει στο εξωτερικό μέρος.
Από το χρώμα και τη βαφή μέχρι τα ελαστικά. Απαραίτητο βέβαια πριν προβείτε σε οποιαδήποτε αλλαγή στο παρουσιαστικό του οχήματός σας, είναι να γνωρίζετε τι ακριβώς θα σας προσφέρει, αλλά και τι διαδικασία θα ακολουθηθεί.

Τι μπορεί να «βελτιωθεί»;
Το πρώτο πράγμα που σηκώνει «βελτίωση» είναι η απόδοση του κινητήρα, αλλά και τα συστήματα ανάρτησης, πέδησης, εξάτμισης και διεύθυνσης. Περισσότερο γκάζι, καλύτερο κράτημα, ισχυρότερο φρενάρισμα και πιο συμμετοχική οδήγηση, αυτά είναι συνήθως τα ζητούμενα.
Από την άλλη, υπάρχει η εμφάνιση, αλλά και η άνεση. Οι λύσεις είναι πολλές και ποικίλλουν από ένα αξεσουάρ έως ένα πλήρες body kit. Ιδιαίτερα δημοφιλείς είναι οι αντηλιακές μεμβράνες, αλλά και οι προτάσεις αναβάθμισης των φωτιστικών σωμάτων του αυτοκινήτου. Αντίστοιχα είναι τα πράγματα και στο εσωτερικό, εκεί που τα aftermarket συστήματα multimedia κερδίζουν συνεχώς έδαφος.

Body Kits
Όσοι θέλετε ένα πλήρες λίφτινγκ στην εμφάνιση του αυτοκινήτου σας η απάντηση κρύβεται στη λέξη body kits. Υπάρχουν άπειροι διαφορετικοί συνδυασμοί για να διαλέξετε και πραγματικά να κάνετε το αυτοκίνητό σας να φαίνεται διαφορετικό. Τα πιο δημοφιλή μέρη ενός body kit που επιλέγουν να προσθέσουν οι περισσότεροι είναι οι αεροτομές και οι προφυλαχτήρες.
Οι aftermarket επιλογές είναι άφθονες στην αγορά και για όλα τα γούστα. Να τονίσουμε βέβαια πως τα συγκεκριμένα μέρη αλλάζουν όλη τη συμπεριφορά και το «πάτημα» του αυτοκινήτου στο δρόμο, αφού επηρεάζουν την αεροδυναμική του και τη διοχέτευση του αέρα. Για τους πιο extreme, στο εμπόριο θα βρείτε και ειδικά wide body kits με φουσκωμένα φτερά, πλαϊνούς μαρσπιέδες, καπό με εισαγωγείς αέρα κ.α. 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις