Οι επεμβάσεις στον κινητήρα θέλουν μεγάλη προσοχή

Tuning: Τι να προσέξω

Διαβάστηκε από 1883 αναγνώστες - 1/3/2017

Τι πρέπει να προσέξεις αν αποφασίσεις να επέμβεις στον κινητήρα ή στα φρένα; Τι πρέπει να αναμένεις από έναν σωστό επαγγελματία και τι να προσέξεις με τα ανταλλακτικά;

Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί στα παρακάτω:
  • Πριν από κάθε εργασία θα πρέπει να σιγουρευόμαστε ότι υπάρχουν εγγυήσεις τόσο για τα ανταλλακτικά όσο και για τις εργασίες.
Συγκεκριμένα:
  • Πριν προβούμε σε επέμβαση στον κινητήρα, που θα βγάλει το αυτοκίνητό μας εκτός εργοστασιακής εγγύησης, θα πρέπει να ζητήσουμε και εγγύηση εργασίας αλλά και δυναμομετρήσεις τόσο πριν όσο και μετά την βελτίωση, για να βεβαιωθούμε ότι ο κινητήρας λειτουργεί σωστά και αποδίδει τα αναμενόμενα.
  • Αν προβούμε σε αλλαγές στο σύστημα πέδησης (φρένα), θα πρέπει να σιγουρευτούμε ότι το σύστημα ABS του αυτοκινήτου λειτουργεί κανονικά.
  • Ελέγχουμε τη διαθεσιμότητα των ανταλλακτικών για την περίπτωση κακής στιγμής και τον τρόπο τοποθέτησης και μόνωσης με το αμάξωμα, ώστε να μην αποτελέσουν κάποιες τρύπες για βάσεις πηγή σκουριάς.
  • Ένας αξιόπιστος βελτιωτής θα σας παρέχει πάντα εγγυήσεις για την δουλειά του και θα σας εξηγεί διεξοδικά και κατανοητά τι επέμβαση θα γίνει.
 Συμβουλές για diesel κινητήρες
Οι νέοι γενιάς πετρελαιοκινητήρες έχουν κεραμικό καταλύτη πριν από το φίλτρο μικροσωματιδίων στα μοντέλα αυτοκινήτων του 2009 και μετά. Στην πορεία του χρόνου μπορεί να αντικατασταθεί από έναν μεταλλικό καταλύτη, αντί για κεραμικό, με ανάλογα σωστά ευγενή μέταλλα ο οποίος βελτιώνει τον diesel κινητήρα.
 
Συμβουλές για Lpg κινητήρες:
Ανάλογα και στους Lpg κινήτηρες τοποθετούμε για μεγαλύτερη απόδοση βελτιωτικούς μεταλλικούς καταλύτες με τα ανάλογα ευγενή μέταλλα.

Σχετικες Ειδησεις