Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Τα δερμάτινα καθίσματα κερδίζουν σε εμφάνιση και διάρκεια ζωής και τα υφασμάτινα σε ευκόλια στη χρήση και σε οικονομία.

Τα δερμάτινα καθίσματα κερδίζουν σε εμφάνιση και διάρκεια ζωής και τα υφασμάτινα σε ευκόλια στη χρήση και σε οικονομία.

Υφασμάτινα ή δερμάτινα καθίσματα στο αυτοκίνητο;

11/10/2022

Από τη μία η αίσθηση πολυτελείας και η αντοχή που προσφέρει το δέρμα. Από την άλλη η ευκολία στη χρήση και η χαμηλότερη τιμή στο ύφασμα. Τι από τα δύο θα διαλέξεις

Δερμάτινα vs Υφασμάτινα καθίσματα

Έχεις επιλέξει το καινούριο σου αυτοκίνητο και  ετοιμάζεσαι να βάλεις τις τελευταίες πινελιές. Σίγουρα ένα από τα πράγματα που πρέπει να σκεφτείς  είναι το υλικό με τα οποία θα επενδυθούν τα καθίσματα. Δύο είναι οι επιλογές σου λοιπόν! Υφασμάτινα ή δερμάτινα καθίσματα; Δύσκολη η απόφαση αφού και τα δύο έχουν αρκετά πλεονεκτήματα, αλλά και μειονεκτήματα. Ας τα δούμε πιο αναλυτικά, για να σε βοηθήσουμε να κάνεις την κατάλληλη επιλογή ανάλογα με τις ανάγκες σου.
 

Κοινοποίησέ το »

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα στα υφασμάτινα καθίσματα

Τα υφασμάτινα καθίσματα είναι μία επιλογή με πολλά πλεονεκτήματα. Αρχικά μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα από μία μεγάλη γκάμα από είδη, όπως βελούδο, πολυεστέρα, νεοπρέν κ.α. Επίσης είναι πιο οικονομικά από τα αντίστοιχα δερμάτινα και βολικότερα στη χρήση, αφού αφαιρούνται πολύ πιο εύκολα (σε σχέση πάλι με τα δερμάτινα), όταν τα βαρεθείς και θες να τα αλλάξεις. Άλλο ένα θετικό σε σχέση με το δέρμα είναι ότι δεν αλλοιώνονται τόσο εύκολα όταν επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες .

Στα μειονεκτήματα τους είναι ότι λερώνονται εύκολα και δύσκολα απομακρύνεται η βρωμιά με ένα απλό πλύσιμο (υγρά, ψίχουλα και ακαθαρσίες θα κολλήσουν στις ίνες), όπως επίσης ξεφτίζουν όσο περνάει ο καιρός από την έκθεση τους στην ηλιακή ακτινοβολία.

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα στα δερμάτινα καθίσματα

Σίγουρα είναι πιο ακριβή επιλογή σε σχέση με τα υφασμάτινα, ωστόσο τα δερμάτινα καθίσματα κερδίζουν χάρη στην αντοχή και την αισθητική τους. Όπως και να το κάνουμε, θεωρείται βελτίωση στο εσωτερικό του αυτοκινήτου σου. Δίνει μία αίσθηση πολυτελείας! Επίσης διατηρούνται καθαρά, πολύ πιο εύκολα από τα υφασμάτινα, αφού το νερό και  γενικότερα τα σκουπίδια καθαρίζονται και σκουπίζονται πολύ εύκολα. Επιπλέον, είναι πιο ανθεκτικά και έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.
 
Από την άλλη, το μεγαλύτερο τους μειονέκτημα είναι ότι επηρεάζονται  από τις απότομες μεταβολές της θερμοκρασίας. Είναι πολύ παγωμένα τον χειμώνα και πολύ ζεστά το καλοκαίρι. Επίσης είναι περιορισμένοι οι χρωματικοί συνδυασμοί και τα σχέδια και το υλικό τους δεν «αναπνέει», με αποτέλεσμα την φθορά τους.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις