Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ποιο αέριο συμφέρει περισσότερο;

Ποιο αέριο συμφέρει περισσότερο;

11/6/2022

Το αέριο αποτελεί εδώ και χρόνια έναν οικονομικό τρόπο μετακίνησης και πολλού έχουν ήδη μετατρέψει τα αυτοκίνητα τους ή αγόρασαν ένα αυτοκίνητο με εργοστασιακή μετατροπή. Ποια είναι η πιο συμφέρουσα επιλογή όμως;

Η αναζήτηση για εναλλακτικά φθηνότερα καύσιμα κίνησης, μας έφερε μπροστά στα αέρια καύσιμα και τις μετατροπές των οχημάτων μας. Στην πορεία βέβαια αρκετές από τις βιομηχανίες, κυκλοφόρησαν τα εργοστασιακά μοντέλα διπλού καυσίμου και δεν είναι λίγοι αυτοί που τα επιλέγουν. Το υγραέριο και το φυσικό αέριο είναι σίγουρα 2 αρκετά οικονομικές επιλογές, αλλά ποια από τις δύο είναι πιο συμφέρουσα στην χώρα μας;

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Περίπου 300 πρατήρια Υγραερίου στην Ελλάδα

Το LPG είναι αρκετά πιο διαδεδομένο στην χώρα μας, αφού η ύπαρξη ξεκινά πολλά χρόνια πριν, κι έτσι ήδη υπάρχει ένα αρκετά ικανοποιητικό δίκτυο ανεφοδιασμού για τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων με υγραέριο. Ο αριθμός των πρατηρίων αγγίζει σχεδόν τα 300, με αποτέλεσμα να μην αποτελεί βραχνά των ιδιοκτητών LPG που θα ανεφοδιάσουν το αυτοκίνητο τους.

Ελάχιστα πρατήρια με φυσικό αέριο

Το φυσικό αέριο μπήκε στην ζωή μας τα τελευταία χρόνια και πράγματι, είναι πίσω στις επιλογές των πολιτών. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην είναι καθόλου επαρκές το δίκτυο ανεφοδιασμού των αυτοκινήτων με φυσικό αέριο. Λίγο πάνω από τα 10 πρατήρια φυσικού αερίου είναι ανοιχτά στην Ελλάδα, και όσο και αν βλέπουμε βελτίωση στον συγκεκριμένο τομέα το τελευταίο διάστημα, η διαφορά με τα πρατήρια ανεφοδιασμού υγραερίου, είναι τεράστια.

Πιο οικονομικό το Φυσικό αέριο από το Υγραέριο

Το σημαντικότερο στοιχείο στην επιλογή αερίου καυσίμου κίνησης, είναι η οικονομική κατανάλωση. Και εδώ, το φυσικό αέριο κερδίζει την μάχη. Το CNG λοιπόν, είναι πιο οικονομικό από πλευράς κατανάλωσης και κόστους κίνησης. Η κατανάλωση ενός CNG είναι σχεδόν η μισή σε σύγκριση με το LPG. Πάντως, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως είναι και οι δύο περιπτώσεις, ίσως οι πιο οικονομικές επιλογές που μπορεί κάποιος να κάνει, για τις μετακινήσεις του. 

Πιο ακριβή η μετατροπή Φυσικού αερίου

Αρχικά να αναφέρουμε πως υπάρχουν αυτοκίνητα στην αγορά που παράγονται από το εργοστάσιο με διπλό καύσιμο. Μοντέλα που χρησιμοποιούν βενζίνη και υγραέριο ή φυσικό αέριο, θα βρείτε σχεδόν σε όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Σχεδόν όλα όμως τα αυτοκίνητα μπορούν να δεχθούν μετατροπή και να καρπωθούν τα οφέλη των συγκεκριμένων καυσίμων. Το κόστος βέβαια διαφέρει σημαντικά στις δύο περιπτώσεις. Για την τοποθέτηση ενός κιτ LPG σε ένα όχημα, υπολογίστε περίπου από 700 μέχρι και 1.500 ευρώ, ανάλογα τον κινητήρα και τον αριθμό βαλβίδων. Η τιμή ανεβαίνει αισθητά στην τοποθέτηση ενός after market κιτ φυσικού αερίου καθώς ξεκινά από τα 1.800 ευρώ και πάνω.


Σχεδόν 300 πρατήρια με Υγραέριο στην Ελλάδα.
Λίγο πάνω από 10 τα πρατήρια Φυσικού αερίου!
Πιο οικονομικό σε κατανάλωση το Φυσικό αέριο από το Υγραέριο.
Ακριβότερη η μετατροπή Φυσικού αερίου!
Εσύ ποια επιλογή έχεις κάνει και γιατί;

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε

Σχετικες επιχειρησεις