Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Πιο ποιοτικό το Mokka X, μεγαλύτεροι χώροι αποσκευών το Arona, πρακτικότερο το Captur

Διαβάστηκε από 5337 αναγνώστες - 3/4/2019

Seat Arona: Ποιοτικό και γεροδεμένο
Περνώντας στο εσωτερικό του Arona, η εικόνα είναι γνώριμη μιας και προέρχεται σχεδόν αυτούσιο από το Ibiza. Στο ταμπλό την παράσταση κλέβει η οθόνη 8 ιντσών που ρυθμίζει όλα τα περιφερειακά και ηλεκτρικά συστήματα του αυτοκινήτου, πλην του κλιματισμού. Ο πίνακας οργάνων είναι ευανάγνωστος και έχει ξεκούραστο φωτισμό την νύχτα ενώ και η κάμερα οπισθοπορείας κάνει τη νύχτα μέρα.  Η λευκή φάσα που διατρέχει το ταμπλό σπάει το μουντό γκρί και δίνει νεανικές πινελιές ενώ χώροι για μικροαντικείμενα υπάρχουν πολλοί τόσο στις πόρτες όσο και στο ταμπλό και είναι εύκολα προσβάσιμοι. Από πλευρά ποιότητας κοιτάει την κορυφή της κατηγορίας παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιείται αποκλειστικά σκληρό πλαστικό στο εσωτερικό.Το Arona διεκδικεί το τίτλο του πιο ευρύχωρου μικρού SUV. Μπροστά οι επιβάτες έχουν πολύ αέρα προς όλες τις κατευθύνσεις ενώ οι υψηλή θέση οδήγησης προσφέρει καλή περιμετρική ορατότητα. Οι πίσω επιβάτες έχουν αρκετό χώρο για τα γόνατα και του ώμους τους ενώ  ακόμα και οι πολύ ψηλοί δεν πρόκειται αν διαμαρτυρηθούν για το ύψος της καμπίνας. Για τις αποσκευές υπολογίστε 400 λίτρα και πλήρως εκμεταλλεύσιμο σχήμα.


Renault Captur: Ένα SUV με πολλές πολυμορφικές λύσεις
Την ποιοτική αναβάθμιση που έχει υποστεί το Captur, μόνο ένας τυφλός δεν θα την έβλεπε, καθώς τα υλικά παρουσιάζουν καλύτερο φινίρισμα με την συναρμογή να είναι αρκετά αναβαθμισμένη σε σχέση με το παρελθόν. Η σχεδίαση του είναι σίγουρα μία από τις πιο μοντέρνες της κατηγορίας, ενώ το εξελιγμένο πλέον σύστημα infotainment παρέχει τις απαραίτητες για την εποχή high-tech ανέσεις. Σίγουρα οι ομοιότητες με το Clio είναι εμφανείς ενώ τα αλουμινένια πεντάλ, όπως και η κορυφή του λεβιέ, είναι μία σπορ επένδυση στην αρκετά νεανική ατμόσφαιρα. Το τιμόνι με την σειρά του διαθέτει τα απαραίτητα κουμπιά, ενώ δεν θα χρειαστείτε πάνω από 2 λεπτά και μόνο την πρώτη φορά, για να μάθετε όλες τις λειτουργίες του συστήματος Infotainment.Ατού του Captur είναι οι πολυάριθμες πρακτικές λύσεις, όπως το συρόμενο ντουλαπάκι συνοδηγού, το συρόμενο πίσω κάθισμα και ο μεγάλος χώρος αποσκευών ο οποίος έχει χωρητικότητα από 377 μέχρι και 455 λτ. Η καμπίνα από την άλλη είναι ευρύχωρη, καθώς θα μπορέσουν να μεταφερθούν με άνεση 4 ενήλικες, με το σχετικά μικρό φάρδος του πίσω καθίσματος, να στερεί την άνεση από ένα πέμπτο επιβάτη.


Opel Mokka X:Όλα προσεγμένα και μοντέρνα
Ένα πολύ ενδιαφέρον εσωτερικό έχει να μας παρουσιάσει το Opel Mokka X που χρησιμοποιεί αρκετά μαλακά υλικά και ανεβάζει αρκετά το επίπεδο της ποιότητας. Πολύ προσεγμένο, με καλό επίπεδο φινιρίσματος και αρκετές high-tech πινελιές, συνθέτουν την γενικότερη ευχάριστη εικόνα, που χαρακτηρίζεται τουλάχιστον μοντέρνα. Στο κέντρο του ταμπλό ξεχωρίζει η ενσωματωμένη οθόνη αφής (7 ή 8 ιντσών) που είναι το κέντρο ελέγχου για το σύστημα infotainment και την συνδεσιμότητα με τα λογισμικά των τηλεφώνων. Στον τομέα των χώρων, 4 ενήλικες θα ταξιδέψουν με περίσσια άνεση, το μέτριο πλάτος όμως πίσω δεν θα επιτρέψει εύκολα την παρουσία τρίτου επιβάτη. Χώρος για κεφάλια και γόνατα είναι πολύ καλός, ενώ ο χώρος αποσκευών μετριέται στα 356 λτ. όντας αρκετά μικρός, με την πτώση όμως των πίσω καθισμάτων εκτινάσσεται στα 1.372 λτ. σώζοντας την κατάσταση. Αξίζει να αναφέρουμε πως η ατμόσφαιρα εντός της καμπίνας είναι πολύ ήσυχη και σε κάνει να μην ασχολείσαι με το τι συμβαίνει έξω.
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ