autoagora.gr logo
TEST ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΙΜΕΣ LEASING SHORT VIDEOS

Μηδενικά τέλη ή πλούσιος εξοπλισμός;

Διαβάστηκε από 5085 αναγνώστες - 21/6/2017

Εξοπλισμό premium ή απαλλαγή από τέλη κυκλοφορίας; Δύο ιαπωνικές περιπτώσεις με κάτω από 17.000 ευρώ συγκρίνονται σε όλα.

Δύο από τις πλέον σημαντικές Ιαπωνικές προτάσεις στην μικρή κατηγορία, το Nissan Micra και το Toyota Yaris, «στέκονται» απέναντι και η κάθε μια με τα «όπλα» της οριακά κάτω από τα 17 χιλιάρικα.

Στις 17.000 ευρώ, είναι συγκεκριμένες οι απαιτήσεις που πρέπει να έχει ο αγοραστής από ένα αυτοκίνητο της μικρής κατηγορίας. Το ερώτημα που έχει να κάνει με τον εξοπλισμό ή τη χαμηλή κατανάλωση και το περιορισμένο ετήσιο κόστος, είναι πολύ βασικό για να αποφασίσει προς τη μια ή την άλλη πλευρά κάποιος. Εδώ λοιπόν, έχουμε το δίλημμα μεταξύ των δύο δημοφιλών Ιαπωνικών μικρών, του Nissan Micra που στα 16.990 ευρώ με τον βενζινοκινητήρα των 898 κ.εκ. προσφέρει πρακτικά τα πάντα σε επίπεδο εξοπλισμού και του υβριδικού Toyota Yaris που στα 16.690 ευρώ σου δίνει το απόλυτο βενζινοκίνητο πακέτο οικονομίας.


Nissan Micra 0.9 TCe Techna  από 16.990 ευρώ

Τo νέο Micra σε αυτό το επίπεδο τιμής, προσφέρεται με εξοπλισμό επιπέδου premium αυτοκινήτου.  Δεν στεκόμαστε στο δερμάτινο τιμόνι και τον αντίστοιχο επιλογέα του κιβωτίου των ταχυτήτων. Ούτε και στις πολύ όμορφες ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών. Μιλάμε για συστήματα ασφαλείας με αυτόματο φρενάρισμα προκειμένου να αποφευχθεί κάποια σύγκρουση, που στην περίπτωση του Micra «αναγνωρίζει» και πεζούς. Σε αυτή την κατηγορία εξοπλισμού, συγκαταλέγεται και το σύστημα προειδοποίησης αναχώρησης από τη λωρίδα κυκλοφορίας. Επιπλέον, το Micra στην έκδοση Techna προσφέρεται με το ηχοσύστημα Bose Personal, με τα ηχεία στο προσκέφαλο του οδηγού που κάνουν την ακρόαση μουσικής πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία. Επίσης, σε αυτή την έκδοση εξοπλισμού τη θέση του «απλού» A/C, έχει πάρει ο αυτόματος διζωνικός κλιματισμός. Το σύστημα multimedia με το οποίο εφοδιάζεται το Micra και αυτό κορυφαίο, περιλαμβάνοντας υποδοχές για όλα τα γνωστά μέσα αποθήκευσης ήχου, καθώς επίσης και συνδεσιμότητα Bluetooth για το κινητό τηλέφωνο.


Toyota Yaris 1.5 Hybrid Active από 16.690 ευρώ

Αγοράζοντας το υβριδικό Yaris και με κόστος που περνάει κάτω από τον πήχη των 17 χιλιάδων ευρώ, κερδίζεις το εξελιγμένο σύστημα μετάδοσης, το CVT αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ έχεις όφελος και σε κόστος χρήσης. Η μέση κατανάλωση που δίνει το εργοστάσιο, τα 3,3 λίτρα/ 100 χιλιόμετρα, είναι εκεί για να στο υπενθυμίζουν, όπως επίσης εκεί είναι και η απαλλαγή από τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας που κερδίζεις με την επιλογή του Yaris. Σε ότι έχει να κάνει με τον εξοπλισμό του όμως, το Yaris δείχνει να «μένει» λίγο πίσω, μια και έχει συγκριτικά λιγότερα στοιχεία άνεσης και ευκολίας για τον οδηγό. Λείπει για παράδειγμα η κάμερα οπισθοπορείας με τη σχετική οθόνη στο ταμπλό που θα υποστήριζε και μια σειρά από άλλες λειτουργίες. Το ίδιο συμβαίνει και με τους αισθητήρες παρκαρίσματος αλλά και τις μεγαλύτερες ζάντες αλουμινίου (η έκδοση Active έχει 15άρες). Τα παραπάνω υπάρχουν ως στοιχεία εξοπλισμού στο μικρό υβριδικό της Toyota αλλά έχουν έξτρα χρέωση, όπως έχει και η επιλογή κάποιου άλλου χρώματος από τα διαθέσιμα, πλην του κόκκινου που θεωρείται η βασική επιλογή. Στο βασικό εξοπλισμό της έκδοσης Active έχουμε επίσης το σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας, τον αισθητήρα για το αυτόματο άναμμα των φώτων αλλά και  την προειδοποίηση για αποφυγή σύγκρουσης. 
 
Τεχ. Χαρ/κά Nissan Micra 0.9 TCe Techna Toyota Yaris 1.5 Hybrid Active
Κυβισμός (κ.εκ.) 898 1.497
Ισχύς (ίπποι/σ.α.λ.) 90/5.500 100/-
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 140/2.250 111/3.600
Βάρος (κιλά) 1.001 1.090
Κατανάλωση (λτ./100 χλμ.) 4,4 3,3
CO2 (γρ/χλμ.) 99 75
Εξοπλισμός    
Airbags 6 7
A/C Clima Clima
Ηλ.παράθυρα/καθρέπτες 2/ναι 2/ναι
Κάμερα οπισθοπορείας Ναι -
Αισθητήρες παρκαρσίσματος ναι -
Αισθητήρες φώτων/βροχής Ναι/ναι Ναι/ναι
Ζάντες αλουμ. ναι ναι
Φώτα Xenon - -
Navi ναι -
Multimedia MP3/USB/Βluetooth ΜP3/USB/Bluetooth
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις