Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

DS3 1,2 Puretech 82 PS

Διαβάστηκε από 18319 αναγνώστες - 3/4/2018

 Στην συγκεκριμένη περίπτωση η Citroen αναβίωσε το όνομα DS στην νέα της σειρά, δημιουργώντας μια premium εκδοχή των μοντέλων της. Έτσι η μοναδική σχεδίαση κάνει το DS3 να ξεχωρίζει. Η οροφή δίνει την αίσθηση ότι αιωρείται ενώ η μεσαία κολώνα (το B pillar), θυμίζει φτερό καρχαρία και στο εσωτερικό κρύβει μια πολύ εύχρηστη χειρολαβή που διευκολύνει τους πίσω επιβάτες. Η εξωτερική σχεδίαση συμπληρώνεται από την επιβλητική μάσκα με τον τραπεζοειδή αεραγωγό και τα εντυπωσιακά φωτιστικά σώματα LED. 

Στο εσωτερικό συνεχίζεται η μοντέρνα σχεδίαση. Το ταμπλό είναι κατασκευασμένο από premium υλικά ενώ την διαφορά κάνουν οι αμέτρητοι συνδυασμοί χρωμάτων που μπορούν να επιλεγούν. Επενδύσεις, ταμπλό και καθίσματα μπορούν να αναδεικνύουν το προσωπικό γούστο του ιδιοκτήτη και όχι του σχεδιαστή ή του τμήματος marketing της εταιρείας. Υπολογίστε ότι μπορείτε να επιλέξετε ακόμη και το εξωτερικό χρώμα της «αιωρούμενης» οροφής αλλά και των τροχών και έχετε την πληρέστερη, ίσως, διαθέσιμη επιλογή της αγοράς, για να ικανοποιήσετε τα γούστα σας. Οι εσωτερικοί χώροι αποδεικνύονται άνετοι για 5 ενήλικες. Αυτός που θα κάτσει στην μέση του πίσω καθίσματος θα στριμωχτεί λιγάκι, αλλά για το μήκος του DS3 που είναι 3,95 μέτρα, είναι ικανοποιητικοί.

Ο οικονομικός 1,200άρης κινητήρας αποδίδει 82 αλόγα και θα κινήσει με άνεση το μικρό αμάξωμα. Έχει βέβαια αστικό προσανατολισμό αλλά δεν θα πει όχι και σε ταξίδια. Συνδυάζεται με χειροκίνητο αλλά και με αυτόματο κιβώτιο το οποίο θα σας λύσει τα χέιρα στο αστικό περιβάλλον.

Στο δρόμο το DS3 στρίβει γρήγορα και με ασφάλεια, παρουσιάζοντας ουδέτερη οδική συμπεριφορά. Το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης επεμβαίνει πολύ σπάνια και μόνο αν πιεστεί, αλλά το κάνει στη σωστή στιγμή. Πολύ καλή η πληροφόρηση από το σύστημα διεύθυνσης που φτάνει στα χέρια του οδηγού. Ικανοποιητικά τα φρένα ενώ θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε την καλή εργονομία του εσωτερικού και την σωστή στήριξη που προσφέρουν τα καθίσματα. 
 

Μάρκα DS
Μοντέλο DS3
Version 1.2 PureTech 82
Πόρτες 3
Κυβισμός 1199
Κατηγορία ΜΙΚΡΑ
Κυκλοφόρησε 2016
Τιμή 16.068
Τιμή με έκπτωση 15.568
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΜΑΞΩΜΑΤΟΣ (ΧΛΣΤ.)  
Μήκος 3948
Πλάτος 1715
Υψος 1458
Μεταξόνιο 2464
Μετατρόχιο εμπρός 1465
Μετρατρόχιο πίσω 1468
Χώρος αποσκευών min (λτ./ vda) 285
Δοχείο καυσίμων (λτ.) 50
ΒΑΡΗ ΑΜΑΞΩΜΑΤΟΣ (ΚΙΛΑ)  
Καθαρό 974
ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ (ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ)  
Κυβικά εκατοστά 1199
Μέγιστη ισχύς (ps) 82
Στροφές μέγιστης ισχύος 5750
Μέγιστη ροπή (nm) 118
Στροφές μέγιστης ροπής 2750
Κύλινδροι - διάταξη 3
Βαλβίδες ανα κύλινδρο 4
Εκκεντροφόροι - θέση 2E
Τροφοδοσία ΑΜΕΣΟΣ ΨΕΚΑΣΜΟΣ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ