Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

5 Tips για να κρατήσεις ψηλά την τιμή του

5/4/2018

Αν ήρθε η ώρα να πουλήσεις το αυτοκίνητό σου, είναι λογικό να θέλεις να βγάλεις όσο περισσότερα χρήματα γίνεται. Δες μερικές συμβουλές για να το πετύχεις.

1. Κάνε σωστή εκτίμηση

Μπορεί εσύ να έχεις συνηθίσει τις μικρές επτανησιακές ατέλειες του αυτοκινήτου σου, όπως κάποιες μικρές γρατζουνιές ή θαμπωμένα φανάρια. Ομως κάτι τέτοιο μπορεί να «χτυπήσει» άσχημα στο μάτι του υποψήφιου αγοραστή. Ζήτησε από έναν επαγγελματία του χώρου να δει το αυτοκίνητό σου και να σε βοηθήσει να κάνεις σωστή εκτίμηση της αξίας του. Επίσης,  δες αν αξίζει να κάνεις κάποιες γρήγορες και οικονομικές επιδιορθώσεις χωρίς βέβαια να ξοδέψεις χρήματα που μετά δεν θα πάρεις πίσω.

2. Κάνε βιολογικό καθαρισμό

Με κόστος που ξεκινάει από τα 50 ευρώ θα μπορέσετε να με έναν σωστό βιολογικό καθαρισμό να κάνετε το εσωτερικό του αυτοκινήτου σας όπως ήταν την πρώτη μέρα που το αγοράσατε. Θα πλαστικά θα αποκτήσουν την λάμψη τους ενώ ο ουρανός θα απαλλαχτεί από πιθανές μαυρίλες που προέρχονται από ρύπους και σκόνη. Πολύ σημαντικό είναι ότι το αυτοκίνητο σας θα απαλλαγεί από άσχημες οσμές, ειδικά αν καπνίζετε μέσα, και η πρώτη εικόνα που θα πάρει ο υποψήφιος αγοραστής θα είναι αυτή ενός προσεγμένου αυτοκινήτου.

3. Γυάλισέ το

Μετά το πλύσιμο μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποια γυαλιστική αλοιφή που θα επαναφέρει την πιθανώς χαμένη γυαλάδα του χρώματος. Υπάρχουν ειδικά προϊόντα που με πολύ χαμηλό κόστος θα σας βοηθήσουν ώστε να το φέρετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τέλος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο σπρέι σιλικόνης ή άλλο παρόμοιο προϊόν για να κάνεις σαν καινούργια τα μαύρα, άβαφα πλαστικά.

4. Καλύτερα «μαμά»

Αν το αυτοκίνητο είναι σε εργοστασιακή μορφή, ίσως είναι πιο εύκολο να το πουλήσεις. Αφαίρεσε φθαρμένα αυτοκόλλητα από πάνω του ή κάποια εξεζητημένη αεροτομή που πολύ πιθανό δεν θα αρέσει το νέο αγοραστή. Επίσης, είναι καλό να έχεις φυλάξει όλα τα εργοστασιακά εξαρτήματα τα οποία έχεις αντικαταστήσει με after market, γιατί ο μελλοντικός ιδιοκτήτης μπορεί να θέλει να τα χρησιμοποιήσει.

5. Κάνε έρευνα αγοράς

Για να αποφύγεις να δώσεις το αυτοκίνητό σου σε χαμηλότερη τιμή από αυτή που αξίζει, κάνε έρευνα για να δεις σε τι τιμές πωλείται το συγκεκριμένο μοντέλο, ίδιας χρονολογίας και αντίστοιχης κατάστασης. Μπορεί να είναι χρονοβόρο το να ψάχνεις σε αγγελίες, αλλά αξίζει τον κόπο.     
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις