Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Audi RS6 «καταπίνει» BMW M5 και Mercedes E63 S

22/2/2021

Τρία πανίσχυρα μοντέλα της «γερμανικής σχολής» στέκονται στην ίδια ευθεία. Και τα τρία έχουν σχεδόν την ίδια ισχύ και το ίδιο βάρος, το σύστημα Quattro όμως φαίνεται πως κάνει τη διαφορά.

Τρεις κορυφαίες εκδόσεις τριών διαφορετικών μοντέλων βρέθηκαν στην ίδια ευθεία. Κοινό τους στοιχείο; Η σχεδόν παρόμοια ιπποδύναμη που αθροιστικά ξεπερνά τους 2.000 ίππους. Αυτή τη φορά, το κορυφαίο Audi RS6 Avant καλείται να αντιμετωπίσει την κορυφαία BMW M5 Competition, αλλά και την Mercedes-AMG E63 S.

Ξεκινώντας από το Audi RS6 Avant, κάτω από το καπό υπάρχει ένας twin-turbo V8 κινητήρας χωρητικότητας 4,0 λτ., ο οποίος αποδίδει 600 ίππους και 800 Nm ροπής. Τα επίσημα στοιχεία αναφέρουν ότι τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται για το θηριώδες station-wagon που ξεπερνά τους δύο τόνους σε μόλις 3,6 δλ.

Στην περίπτωση της BMW M5 Competition, έχουμε έναν παρόμοιο κινητήρα με ελαφρώς αυξημένη χωρητικότητα στα 4,4 λτ. Διαθέτει επίσης έναν V8 κινητήρα με σύστημα διπλής υπερπλήρωσης, ο οποίος αποδίδει 625 ίππους και 750 Nm ροπής. Τα 0-100 χλμ./ώρα θεωρητικά έρχονται ταχύτερα από το Audi RS6, με την βαυαρική φίρμα να ανακοινώνει 3,3 δλ. για το αμάξωμα των 1.940 κιλών.

Τέλος, η κορυφαία Mercedes-AMG E63 S κρύβει κάτω από το καπό της έναν επίσης twin-turbo V8 κινητήρα χωρητικότητας 4,0 λτ., ο οποίος αποδίδει 625 ίππους και 750 Nm ροπής. Τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε 3,5 δλ. σύμφωνα με την Mercedes και το βάρος του σκληροπυρηνικού sedan αγγίζει τα 1.990 κιλά.

Πριν δείτε το video που ακολουθεί, αξίζει να τονίσουμε ότι και τα τρία αυτοκίνητα φέρουν αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και σύστημα τετρακίνησης. Βάσει επίσημων τιμών, η BMW είναι η ταχύτερη, αλλά το τερέν είναι βρεγμένο και φαίνεται πως, ειδικά στην εκκίνηση από στάση το σύστημα τετρακίνησης είναι αυτό που θα καθορίσει το αποτέλεσμα.
 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις