Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Μικρά αυτοκίνητα: Πιο μικρά πραγματικά δεν γίνεται
10 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Μικρά αυτοκίνητα: Πιο μικρά πραγματικά δεν γίνεται

Διαβάστηκε από 19866 αναγνώστες - 21/4/2024

Τα μικρά αυτοκίνητα είναι εξαιρετικά δημοφιλή, αφού αποτελούν την ιδανική λύση όσον αφορά την κίνηση στα αστικά κέντρα. Για ορισμένες εταιρείες, δεν τους αρκούσε αυτό όμως, και κατασκεύασαν πραγματικά λιλιπούτια μοντέλα. Τα θυμάστε όλα;

Τα μικρά αυτοκίνητα συνήθως έχουν μεγάλα προτερήματα: Προσιτή τιμή, χαμηλή φορολογία και ασφάλιστρα, και μικρό κόστος συντήρησης. Η μικρή κατηγορία είναι από τις πιο δημοφιλείς στις περισσότερες χώρες του κόσμου, εκτός ίσως από τις ΗΠΑ με τα θηριώδη SUV και πολυκύλινδρα μοτέρ.
Μερικές φορές, οι αυτοκινητοβιομηχανίες θεώρησαν πως και τα πιο μικρά μοντέλα τους, δεν ήταν αρκετά μικρά, και δημιούργησαν ορισμένα μικροσκοπικά αυτοκίνητα, 10 από τα οποία θα δούμε παρακάτω.



1) Fiat 600
Αν και μεγαλύτερο από το Fiat 500 που ακολούθησε 2 χρόνια μετά, αλλά και το Mini που εμφανίστηκε το 1959, το Fiat 600 ήταν ένα μοντέλο που ξεκίνησε να παράγεται το 1955 ως ο αντικαταστάτης του Topolino και θα μπορούσαμε να πούμε πως ήταν το πρώτο αυτοκίνητο πόλης, με την έννοια των σημερινών οχημάτων αυτής της κατηγορίας.

Το Fiat 600 είχε τον κινητήρα πίσω, ο οποίος στην αρχή ήταν 633cc και είχε απόδοση 21 ίππων. Επειδή δεν είναι τόσο δημοφιλές όσο το μικρότερο 500, το μοντέλο έχει πιο προσιτή τιμή σήμερα.
 

Σελ.
2
Τα πιο μικρά μοντέλα που είδαμε ποτέ
Σελ.
3
Τα αυτοκίνητα με τις μικρότερες διαστάσεις
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις