Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Συλλεκτικές εκδόσεις που πωλούνταν σε μία επιλογή χρώματος

Διαβάστηκε από 6863 αναγνώστες - 13/8/2021

2) Porsche 911 GT3 RS 996

Kοινοποίησε το »

Η γενιά 996 της Porsche 911 απέκτησε για πρώτη φορά την έκδοση GT3 RS, που έμελλε να συνεχιστεί και στα επόμενα μοντέλα και αποτελεί ουσιαστικά την πιο πολεμική 911, αφού διαθέτει μεταξύ άλλων ακρυλικά πίσω παράθυρα και ένα μεγαλοπρεπές roll cage.
Οι 911 GT3 RS της γενιάς 996 έρχονταν αποκλειστικά σε λευκό χρώμα, με τις μοναδικές χρωματικές επιλογές να αφορούν τις ζάντες και τα πλαϊνά γραφικά. Οι αγοραστές μπορούσαν να διαλέξουν μεταξύ δύο πολύ διακριτικών χρωμάτων, μπλε ή κόκκινο.

Τα σκληροπυρηνικά αυτοκίνητα θέλουν και σκληροπυρηνικά βαμμένες ζάντες, εξάλλου.


 
3) Ford Racing Puma
Το original Ford Puma ήταν ένα μικρό sport coupe βασισμένο (όπως και το τωρινό, crossover μοντέλο) στο Fiesta. Ο χαρακτήρας του ήταν αρκετά δυναμικός, αφού σε σχέση με το hatchback αδερφάκι του διέθετε σκληρότερη ανάρτηση, πιο κοντό κιβώτιο ταχυτήτων και αναβαθμισμένους κινητήρες, που έφεραν μάλιστα την πινελιά της Yamaha.

Η Ford κατασκεύασε 500 μοντέλα που είχαν ακόμα πιο sport καταβολές, αφού εξελίχθηκαν από την αγωνιστική ομάδα της εταιρείας. Τα Ford Racing Puma, που είναι εξαιρετικά σπάνια, ήταν όλα βαμμένα με τον κωδικό Imperial Blue, χρώμα που τόνιζε ιδιαίτερα το φουσκωμένο αμάξωμα του Racing Puma.



4) Ford Focus RS mk I
Η συλλεκτική έκδοση του πρώτου Ford Focus RS είναι πλέον θρυλική, χάρη στον δίλιτρο κινητήρα του που απέδιδε 200 ίππους, το εξαιρετικό του κράτημα και την εντυπωσιακή εμφάνιση του αμαξώματος, το οποίο ήταν βαμμένο με τον ίδιο κωδικό του Racing Puma, δηλαδή το Ford Imperial Blue.



5) DeLorean DMC-12
Ο πρωταγωνιστής του «Back To The Future», το διάσημο DeLorean, εκτός από τις gullwing πόρτες που είχε, διέθετε και άλλο ένα εντυπωσιακό χαρακτηριστικό. Το χρώμα του, ή μάλλον καλύτερα, η έλλειψη αυτού. Το αμάξωμά του ήταν από ανοξείδωτο ατσάλι και όλα τα μοντέλα που παρήχθησαν ήταν άβαφα, προφανώς για έξτρα πόντους στο στυλ.

Μένει να ρωτήσουμε τον Dr. Emmet Brown αν η βαφή του αυτοκινήτου σε οποιοδήποτε χρώμα μπορεί να προκαλέσει διαταραχές στο χωροχρονικό συνεχές…



6) Subaru Impreza P1
Κι όμως, το Subaru Impreza 22B δεν είναι το μόνο Impreza που πωλήθηκε αποκλειστικά με ένα χρώμα.
Το σπανιότατο Impreza P1 ήταν παιδί της Prodrive, της εταιρείας με έδρα το Banbury της Αγγλίας που ειδικεύεται στις κατασκευές αγωνιστικών αυτοκινήτων. Η ιδέα πίσω από την δημιουργία του είναι η εξής: Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και τις αρχές του 2000, οι Ιάπωνες έβγαζαν εκπληκτικά αυτοκίνητα, τις καλύτερες εκδόσεις των οποίων κρατούσαν για τον εαυτό τους και δεν τις εξήγαγαν στο εξωτερικό.
Στις δεξιοτίμονες χώρες, όπως και η Μ. Βρετανία, οι ενδιαφερόμενοι αναγκάζονταν να κάνουν παραεισαγωγή τα συγκεκριμένα μοντέλα, αφού δεν υπήρχε άλλος τρόπος.

Η λύση της Subaru UK ήταν απλή: Δημιούργησε το Subaru Impreza P1, το οποίο ήταν ο ανταγωνιστής του ιαπωνικού Impreza Type R, πωλούταν κανονικά στις αντιπροσωπείες και υπήρχε αποκλειστικά στο Sonic Blue χρώμα.
 

Kοινοποίησε το »