Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
6 φωτογραφίες »

Δώρο 50 MX-5 κάνει η Mazda!

9/10/2020

Έναν αιώνα κλείνει φέτος η Mazda, και χαρίζει 50 MX-5 100th Anniversary Edition σε ανθρώπους που το αξίζουν.

Φέτος η Mazda έχει επέτειο 100 χρόνων από την ίδρυση της, και σκόπευε να το γιορτάσει καταλλήλως. Βέβαια, το 2020 είχε άλλη άποψη, και της ακύρωσε τα πλάνα, όπως ακύρωσε και τα πλάνα όλων μας παγκοσμίως, μιας και είναι από τις χειρότερες χρονιές που έχουμε ζήσει, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε όλο τον πλανήτη.

Αναλογιζόμενη τα γεγονότα του τρέχοντος έτους και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν σε όλα τα επίπεδα, η Mazda αποφάσισε να κάνει κάτι άλλο για την επέτειό της: Να επιλέξει 50 άτομα που έκαναν καλό στην κοινωνία και να τους χαρίσει από ένα συλλεκτικό MX-5 100th Anniversary Edition.



Τρανά παραδείγματα τέτοιων ανθρώπων είναι υπάλληλοι του συστήματος υγείας, καθηγητές που κάνουν μεγάλη προσπάθεια για να βελτιωθεί ο τρόπος λειτουργίας της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, άτομα που κατασκευάζουν ή φροντίζουν για την προμήθεια ατομικού εξοπλισμού προστασίας.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Mazda Βορείου Αμερικής, Jeff Guyton:
«Αυτή η χρονιά είναι η εκατοστή επέτειος της Mazda. Ηλπίζαμε πως θα το εορτάζαμε με στιγμές πανηγυρισμού και εκτίμησης στους θαυμαστές, τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες μας. Δεδομένων των τραγικών συμβάντων που έγιναν το 2020, αποφασίσαμε να δείξουμε με άλλο τρόπο την παράδοση που έχει η εταιρεία μας στο να προσπαθεί να κάνει τα πράγματα καλύτερα».



Οι ενδιαφερόμενοι θα στέλνουν τις ιστορίες τους μέσω του προγράμματος «Mazda Heroes» από τις 25 Οκτωβρίου, και οι δικαιούχοι θα ανακοινωθούν στις 2 Δεκεμβρίου.

Λίγα λόγια για το επετειακό Mazda MX-5 100th Anniversary Edition: Το μοντέλο εξυμνεί τον ένα αιώνα ύπαρξης της Ιαπωνικής εταιρείας και είναι σε λευκό χρώμα, με κωδικό Snowflake White Pearl Mica, με μαύρη την σκληρή οροφή της RF έκδοσης και κόκκινη την υφασμάτινη.

Ψηλά στον πίσω μαρσπιέ υπάρχει ένα διακριτικό σηματάκι «100 Years 1920 – 2020», λεπτομέρεια που, από το λατρεμένο NB μέχρι τώρα υπήρχε στα εμπρός φτερά. Αντίστοιχο λογότυπο «100th anniversary» υπάρχει και στα κεντρικά καπάκια των τροχών αλλά και το κλειδί.



Στο εσωτερικό τώρα, το επετειακό Miata είναι στα κόκκινα, με δερμάτινα καθίσματα και μοκέτα στο χρώμα της φωτιάς, στοιχείο που θα αγαπήσουν οι φαν του μοντέλου.
Το ΜΧ-5 της εκατονταετηρίδας έρχεται με χειροκίνητο αλλά και αυτόματο κιβώτιο, αμφότερα έξι σχέσεων.



Ένα μεγάλο μπράβο αξίζει στην Ιαπωνική φίρμα, που επέλεξε να ανταμείψει  με αυτό τον τρόπο άτομα που πασχίζουν για ένα καλύτερο σήμερα και αύριο, αυτές τις δύσκολες ημέρες.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις