Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Γιατί αυτό το Volvo V70 πωλείται για 20 εκατ. δολάρια;
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Γιατί αυτό το Volvo V70 πωλείται για 20 εκατ. δολάρια;

30/11/2023

Ακούγεται απίστευτο αλλά αυτό το Volvo V70 πωλείται έναντι του τρομακτικού ποσού των 20 εκατ. δολαρίων. Δεν πρόκειται για αντίκα, ούτε για κάποια σπάνια έκδοση. Ποιος είναι άραγε ο λόγος που έχει εκτοξευθεί η τιμή του;

Όταν πέφτουν στην αντίληψή μας αγγελίες με εξαψήφια τιμή, συνήθως πρόκειται για κάποια σπάνια ειδική έκδοση, ή για αντίκες που βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση. Στην προκειμένη περίπτωση δεν ισχύει τίποτα από τα παραπάνω, μιας και το εικονιζόμενο αυτοκίνητο είναι ένα Volvo V70 του 1991, το οποίο μάλιστα δε βρίσκεται και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.
Ο λόγος που η τιμή του συγκεκριμένου μοντέλου έφτασε τα 20.000.000 δολάρια, δηλαδή σχεδόν 17.000.000 ευρώ, δε σχετίζεται με αυτό καθαυτό το αυτοκίνητο, αλλά με την πινακίδα κυκλοφορίας. Οι πιο παρατηρητικοί θα έχετε ήδη διαπιστώσει ότι επάνω της αναγράφεται το όνομα της Νέας Υόρκης.

Σε αντίθεση με τη χώρα μας, όπου χρησιμοποιούνται χαρακτήρες και αριθμοί, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής είναι εφικτή η δυνατότητα προσωποποίησης της πινακίδας κυκλοφορίας. Με απλά λόγια, ο ιδιοκτήτης μπορεί να γράψει ότι θέλει, αρκεί να μην υπάρχει η ίδια.



Επιπλέον, με την μεταβίβαση του οχήματος η πινακίδα δεν περνά στο νέο ιδιοκτήτη. Έτσι, στα τέλη της δεκαετίας του 70, ο σημερινός κάτοχος της πινακίδας πρότεινε στον πατέρα του να τοποθετήσει το όνομα «New York». Έτσι κι έγινε, με αποτέλεσμα σήμερα ο κάτοχος του Volvo να πουλά το όχημα μαζί με την πινακίδα έναντι του ποσού που αναφέραμε. Ποιος θα περίμενε ότι μία πινακίδα θα άξιζε ένα τόσο μεγάλο πόσο; Σίγουρα ούτε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης. Όπως και να χει, ότι είναι ξεχωριστό... κοστίζει!

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις