Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Η ΕΕ απαγορεύει το φωτιζόμενο σήμα της Rolls-Royce λόγω ρύπανσης

13/10/2020

Ασχημα νέα για ορισμένους ιδιοκτήτες της Rolls-Royce, καθώς και για υποψήφιους πελάτες, σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού η αυτοκινητοβιομηχανία επιβεβαίωσε ότι το φωτιζόμενο στολίδι Spirit of Ecstasy δεν θα επιτρέπεται πλέον στους δρόμους.

Η Rolls-Royce παρουσίασε για πρώτη φορά το 2011 το νέο σήμα της στο concept ηλεκτροκίνησης, 102EX. Η επιλογή σύντομα έγινε διαθέσιμη στα μοντέλα Phantom, Ghost της προηγούμενης γενιάς, στο Dawn, στο Wraith και στο Cullinan.

Αφού επικοινώνησαν με αρκετούς ιδιοκτήτες αυτοκινήτων Rolls-Royce, γνωστοποίησαν και επιβεβαίωσαν ότι η επιλογή καταργήθηκε στις αρχές του 2019 λόγω αλλαγής των κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τον φωτισμό των αυτοκινήτων ως μέρος καταστολής της ελαφριάς ρύπανσης.

Ο εκπρόσωπος της Rolls-Royce δήλωσε ότι τον Φεβρουάριο του 2019, στάλθηκε στους αντιπροσώπους της εταιρίας ένα ενημερωτικό δελτίο ανακοινώνοντας ότι καταργήθηκε η επιλογή του νέου εμβλήματος. Δεν έπρεπε πλέον να πωληθεί σε πελάτες. Βγήκε από τη λίστα επιλογών, συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος της Rolls-Royce.

Τα δυσάρεστα νέα δε σταματάνε εδώ για τους φίλους αλλά και τους ιδιοκτήτες οχημάτων της Rolls-Royce  που έχουν ήδη εξοπλιστεί με αυτή την επιλογή, πέρα από το κόστος αυτής της προσθήκης όπου ανέρχεται γύρω στα 3.800 ευρώ, θα πρέπει να αφαιρεθούν και να αντικατασταθούν.  

Κλείνοντας ο εκπρόσωπος της Rolls-Royce απευθυνόμενος στους πελάτες του ανέφερε ότι εμπόδια έφερε ο νόμος της ΕΕ που απαγόρεψε το φωτεινό έμβλημα. Στη συνέχεια τόνισε ότι η εταιρεία βρίσκεται σε διαδικασία επίλυσης του προβλήματος με επιστροφή χρημάτων και αντικατάσταση του σήματος Spirit of Ecstasy καθώς το βλέπει ως ηθική υποχρέωση.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις