Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Κλειστοί χώροι στάθμευσης: Γίνονται είδος πρώτης ανάγκης;
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Κλειστοί χώροι στάθμευσης: Γίνονται είδος πρώτης ανάγκης;

25/10/2023

Πού οδεύουμε; Μία θέση parking στο Hong Kong πωλήθηκε σε τιμή μεγαλύτερη από 1 εκατομμύριο ευρώ. Είναι τόσο αναγκαίοι οι χώροι στάθμευσης σήμερα; Εσείς ενοικιάζετε θέση στάθμευσης, ή παρκάρετε στο δρόμο;

Το Hong Kong είναι μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις του πλανήτη. Ως εκ τούτου, η εύρεση ενός χώρου στάθμευσης γίνεται όλο και πιο δύσκολη, κάτι που δυστυχώς είναι γνώριμο όχι μόνο για τους κατοίκους της συγκεκριμένης πόλης, αλλά και για όσους μένουν σε μεγάλα αστικά κέντρα στη χώρα μας.
Mία θέση parking στο Hong Kong πωλήθηκε σε αστρονομική τιμή η οποία ξεπερνάει κάθε λογική, αφού άγγιξε τα 10 εκατομμύρια HKD, ή αλλιώς 1.057.000 ευρώ.
Η εν λόγω θέση μάλιστα, δεν είναι καν ξεχωριστή, αλλά ανήκει σε ένα μεγάλο χώρο, ο οποίος διαθέτει 29 συνολικά θέσεις. Βρίσκεται στο κτήριο «Mount Nicholson» στην περιοχή «The Peak», η οποία είναι αρκετά εύπορη.
Οι τιμές των κατοικιών στη συγκεκριμένη περιοχή κυμαίνονται μεταξύ 42 και 63 εκατομμυρίων ευρώ, επομένως ο αγοραστής ίσως αναλογίστηκε πως 1 επιπλέον εκατομμύριο για μία καλύτερη θέση δεν είναι και τόσο... ακραίο έξοδο.

Οι εξωφρενικές τιμές για χώρους parking δεν περιορίζονται μόνο στο Hong Kong, αφού το 2012 στο Manhattan της Νέας Υόρκης, μία ιδιωτική θέση πωλήθηκε έναντι 820.000 ευρώ.
Όπως τα πάντα στον κόσμο των οικονομικών, έτσι και το κόστος των χώρων στάθμευσης είναι απόρροια της προσφοράς και ζήτησης. Από τη στιγμή που δεν μπορεί να δημιουργηθεί νέα γη, ενώ αντιθέτως η ζήτηση για θέσεις parking ολοένα και αυξάνεται, οι τιμές ανεβαίνουν κατακόρυφα.



Τι είναι αυτό όμως που κάνει τους κλειστούς χώρους στάθμευσης τόσο χρήσιμους; Η προστασία από διάφορους επιτήδειους είναι ένα από τα μεγαλύτερα θετικά, ειδικά για όσους μένουν σε περιοχές με αυξημένη εγκληματικότητα, ή είναι κάτοχοι οχημάτων που βρίσκονται ψηλά στις λίστες των κλεμμένων μοντέλων.

Η προστασία από τα καιρικά φαινόμενα, και των μακροπρόθεσμων φθορών που προκαλούνται στο χρώμα και τα πλαστικά μέρη ενός αυτοκινήτου, είναι άλλος ένας σημαντικός λόγος που κάποιος θα επιλέξει μία «κλειστή» θέση parking.
Αυτοί οι λόγοι βέβαια, κάνουν την επιλογή μίας τέτοιας θέσης προαιρετική πολυτέλεια και όχι απαραίτητα ανάγκη. Πλέον, δημιουργείται άλλος ένας παράγοντας που καθιστά αναγκαία την αγορά ή ενοικίαση χώρου στάθμευσης: η φόρτιση των ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών αυτοκινήτων.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις