2 φωτογραφίες »

Νέα εποχή στην ιστορία της Cupra

23/2/2021

Τρία χρόνια μετά τo λανσάρισμα της ως ανεξάρτητη μάρκα, η Cupra στρέφεται στην προσφέροντας έξι plug-in υβριδικές εκδόσεις καθώς και το πρώτο 100% ηλεκτρικό μοντέλο, το CUPRA Born. Ο κόσμος της CUPRA μεγαλώνει.

 
 
Η CUPRA προχωρά σε μια νέα εποχή. Τρία χρόνια μετά τo λανσάρισμα της ως ανεξάρτητη μάρκα στην Terramar, το 2021 θεωρείτε μία σημαντική χρονιά καθώς φαίνεται να είναι η χρονιά για την ώθηση του μετασχηματισμούτης εταιρείας και της απόδειξης ότι η ηλεκτροκίνησηκαι η απόδοση είναι ένας τέλειος συνδυασμός με τις έξι plug-inυβριδικές εκδόσεις καθώς και το πρώτο 100% ηλεκτρικό μοντέλο, το CUPRA Born.

Τρεις στρατηγικοί πυλώνες το 2021
Προκειμένου να επιτύχει τους στόχους της για το τρέχον έτος, η στρατηγική της CUPRA βασίζεται σε τρεις πυλώνες: ενίσχυση της γκάμας των προϊόντων προς τον εξηλεκτρισμό, εφαρμογή νέας στρατηγικής διανομής για την ενίσχυση της παγκόσμιας παρουσίας της και εξεύρεση νέων εμπειριών για τη δημιουργία του κόσμου της μάρκας. Ο εξηλεκτρισμός θα είναι το κλειδί για την ανάπτυξη της CUPRA το 2021. Με τις έξι υβριδικές εκδόσεις των CUPRA Leon και CUPRA Formentor, παράλληλα με το CUPRA Ateca, η μάρκα στοχεύει να ενισχύσει την παρουσία της στην Ευρώπη και να έχει διύσδειση και στις πιο εξηλεκτρισμένες αγορές, όπως η Νορβηγία και οι Κάτω Χώρες.

Στόχος της μάρκας είναι το 50% των συνολικών πωλήσεων του Formentor να είναι plug-in υβριδικές εκδόσεις. Η CUPRA θέλει επίσης να επεκτείνει την παρουσία της σε διεθνείς αγορές όπως Μεξικό, Ισραήλ και Τουρκία. Η εταιρεία παρουσίασε το CUPRA Formentor VZ5, μια ειδική περιορισμένη έκδοση 7.000 οχημάτων με 390PS, συμπληρώνοντας έτσι τη γκάμα των οκτώ κινητήρων του πρώτου αποκλειστικού μοντέλου της. Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του, ο Executive Vice-President for Research and Development Dr. Werner Tietz δήλωσε: «Το CUPRA Formentor VZ5 είναι η απόλυτη έκφραση της απόδοσης για τους λάτρεις των αυτοκινήτων. Με το VZ5 πετύχαμε κάτι που πολλοί άνθρωποι πίστευαν ότι δεν θα μπορούσαμε. Αυτό το αυτοκίνητο είναι το στολίδι μας και αποτελεί ένα από τα καλύτερα παραδείγματα της σύνδεσης μεταξύ της αγωνιστικής πίστας και του δρόμου, ένα επίτευγμα που μας βοήθησαν να δημιουργήσουμε οι οδηγοί μας Mattias Ekström και Jordi Gené». Εκτός από τους Ekström και Gené, ο Ισπανός οδηγός Mikel Azcona επιβεβαιώθηκε ως το τρίτο μέλος της ομάδας της μάρκας για το PURE ETCR, τον πρώτο ηλεκτροκίνητο πρωτάθλημα τουρισμού.CUPRA Born: μια νέα εποχή ξεκινά
Το λανσάρισμα του CUPRA Born, που πήρε το όνομά του από τη μοντέρνα περιοχή της Βαρκελώνης, πρόκειται να αποτελέσει την ώθηση για τη μετατροπή της εταιρείας, σύμφωνα με τον Wayne Griffiths. Για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της νέας γενιάς οδηγών και να εξασφαλίσει ένα πιο αποτελεσματικό και βιώσιμο μοντέλο πωλήσεων για τη μάρκα, ο δεύτερος στρατηγικός πυλώνας της CUPRA θα είναι η εφαρμογή μιας νέας στρατηγικής διανομής. Το λανσάρισμα του CUPRA Born θα συνεπάγεται την εφαρμογή ενός μοντέλου agentsπου θα ενισχύσει την διαδικτυακή παρουσία των αντιπροσώπων. Επιπλέον, η μάρκα στοχεύει να αυξήσει την προβολή της ανοίγοντας City Garage Stores σε κεντρικές περιοχές μεγάλων πόλεων σε όλο τον κόσμο. Μετά το άνοιγμα αποκλειστικών καταστημάτων στην Πόλη του Μεξικού, το Αμβούργο και τη Βαρκελώνη, η CUPRA σχεδιάζει να ανοίξει ένα νέο City Garage Store στο Μόναχο το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Με αυτό το νέο μοντέλο πωλήσεων, η CUPRA στοχεύει να επεκτείνει το παγκόσμιο δίκτυό της σε 800 καταστήματα έως το τέλος του 2022.

Επιπλέον, η εταιρεία σχεδιάζει να αυξήσει την ομάδα των συμβούλων πωλήσεων σε 1.000 CUPRA Masters, το πρόσωπο της μάρκας που αντιπροσωπεύει τη σχέση με τον πελάτη από την πρώτη επαφή έως το service. Με τη νέα στρατηγική διανομής, το CUPRA Born θα ανοίξει την πόρτα σε νέες διεθνείς αγορές και θα αυξήσει την παρουσία της μάρκας στις πιο εξηλεκτρισμένες χώρες. Με την αυτονομία 500 χιλιομέτρων και κομψή σχεδίαση, η μάρκα ελπίζει να διευρύνει την πελατειακή της βάση και να κατακτήσει όσους αναζητούν την πιο προηγμένη τεχνολογία με ελάχιστες περιβαλλοντικές επιπτώσεις, καθώς ορισμένα στοιχεία του εξοπλισμού του μοντέλου θα κατασκευαστούν από ανακυκλωμένα πλαστικά υλικά. Το CUPRA Born θα επιταχύνει τον ηλεκτρικό μετασχηματισμό, διατηρώντας παράλληλα την αγάπη για τα αυτοκίνητα και τις εμπειρίες οδήγησης που επικεντρώνονται στα συναισθήματα και θα ξεκινήσει την παραγωγή του στο εργοστάσιο Zwickau της Γερμανίας το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Επιπλέον, ο Wayne Griffiths ανακοίνωσε στο τέλος της παρουσίασης ότι η μάρκα εργάζεται για να κάνει το CUPRA Tavascan Electric Concept πραγματικότητα.
 

Tags: CUPRA