Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Οι Ιταλοί ετοιμάζουν τον απόγονο της Alfa Romeo 166;

3/3/2021

Ένα πρόσφατο δημοσίευμα φέρνει την Alfa Romeo 166 και πάλι στο προσκήνιο, αναφέροντας ότι οι Ιταλοί ετοιμάζουν ένα μοντέλο για την κατηγορία των μεγάλων «premium» sedan. Δείτε τις πρώτες πληροφορίες!

Μπορεί η γκάμα της Alfa Romeo να αποτελείται αυτή τη στιγμή από μόλις δύο μοντέλα, τη Giulia και τη Stelvio, αλλά φαίνεται ότι η ιταλική φίρμα ετοιμάζεται να επιστρέψει στη «μεγάλη κατηγορία» προσφέροντας ένα μοντέλο στην κατηγορία των μεγάλων «premium». Αυτό σημαίνει ότι σύντομα θα δούμε τον αντίπαλο των Audi A6, BMW Σειρά 5 και Mercedes E-Class.

Η δυναμική της Alfa Romeo θα ενισχυθεί με την είσοδο της Tonale στη βάση της γκάμας των SUV και, σε περίπτωση που θα περάσει στην παραγωγή και το μεγάλο sedan, τότε η Alfa Romeo θα έρχεται με τέσσερις προτάσεις σε τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες. Σχετικά δημοσιεύματα αναφέρουν μάλιστα ότι η έλευση του νέου μοντέλου δε θα αργήσει πολύ, μιας και φαίνεται ότι μέχρι το 2024 θα έχει γίνει η αποκάλυψή του και το 2025 θα είναι διαθέσιμο για πώληση.

Ασφαλώς το όνομα του αντικαταστάτη της Alfa Romeo 166, η παραγωγή της οποίας σταμάτησε το 2007, παραμένει άγνωστο για την ώρα. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το νέο μοντέλο θα διατίθεται με κινητήρα βενζίνης, plug-in υβριδικές αλλά και ηλεκτρικές εκδόσεις. Μπορεί αυτή τη στιγμή να βρίσκεται σε φάση σχεδιασμού σύμφωνα με δημοσιεύματα, αλλά μία ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα μας δίνει μία πρώτη γεύση και μας γεμίζει με προσμονή για την έλευση του νέου μοντέλου.

Όπως μπορείτε να δείτε, στο εμπρός τμήμα υπάρχει η κλασσική τριγωνική μάσκα της φίρμας, ενώ εντυπωσιακά είναι και τα LED φωτιστικά σώματα. Το τετράπορτο μοντέλο διακρίνεται για το μυώδες αμάξωμά του, ενώ στο καπό βλέπουμε έντονα «νεύρα» και δύο αεραγωγού. Μένει, λοιπόν, να δούμε αν αυτές οι πληροφορίες αληθεύουν. Μέχρι τότε αναμένουμε...

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις