Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Τα καλύτερα ηχοσυστήματα σε εργοστασιακά μοντέλα

9/12/2020

6) Subaru-McIntosh Labs
Η McIntosh Labs κατασκευάζει από το 1949 χειροποίητο εξοπλισμό ήχου υψηλής ποιότητας, όπως μεταξύ άλλων ενισχυτές, προενισχυτές, ραδιόφωνα και ηχεία. Οι ενισχυτές της εταιρείας χρησιμοποιήθηκαν στο φεστιβάλ του Woodstock το 1969, ενώ το διάσημο «Wall of Sound» των Grateful Dead του 1974 διέθετε 48 ενισχυτές της McIntosh Labs που απέδιδαν συνολικά 28.800W ισχύος.

Από το 1990 έως το 2003 η εταιρεία βρισκόταν στην κατοχή της Clarion, και το 1998 τα προϊόντα της ξεκίνησαν να… ταξιδεύουν, αφού εξόπλιζαν τις πιο πλούσιες εκδόσεις του Subaru Legacy .

Εκτός από τη Subaru, η McIntosh Labs συνεργάστηκε και με τη Ford, αφού κατασκεύασε το ηχοσύστημα του GT το 2005.



7) Bugatti-Burmester
Ο μηχανολόγος και μουσικός Dieter Burmester αποφάσισε να κατασκευάσει τον δικό του προενισχυτή, αφού αυτός που είχε χάλασε, και δεν έβρισκε στο εμπόριο κάποιο μοντέλο που να ικανοποιεί τις υψηλές απαιτήσεις του. Χρησιμοποίησε εξαρτήματα από διάφορα ιατρικά μηχανήματα που είχε στο γραφείο του, και ονόμασε τη δημιουργία του «Burmester 777». Το έτος ήταν 1977, και η ιστορία της εταιρείας μόλις ξεκινούσε.

Με λιγότερους από 100 υπαλλήλους, η Burmester είναι μία εταιρεία που ειδικεύεται στα high end ηχοσυστήματα υψηλής ποιότητας, και από το 2009 εξοπλίζει τις premium εκδόσεις της Mercedes, από την C ως την S-class. Στην τελευταία μάλιστα, διαθέτει επιλογή που αποτελείται από 24 ηχεία συνολικής ισχύος 1.540W. Αλλος ένας κατασκευαστής που χρησιμοποιεί την Burmester είναι η Porsche.

Η αρχή της ενασχόλησης της εταιρείας με τα αυτοκίνητα έγινε όμως λίγα χρόνια νωρίτερα, και πιο συγκεκριμένα το 2005, όταν τοποθετήθηκε το ηχοσύστημά της στο ισχυρότερο αυτοκίνητο παραγωγής της εποχής. Ο λόγος φυσικά γίνεται για την Bugatti Veyron.
Η ποιότητα του ήχου ήταν τόσο καλή, που έδινε στον ακροατή την εντύπωση πως βρισκόταν μέσα σε ένα πολύ μεγαλύτερο όχημα.

Μια σημαντική λεπτομέρεια που αξίζει να αναφερθεί, είναι ότι τα ηχεία της μεταγενέστερης Bugatti Chiron, επίσης κατασκευής της Burmester, είναι επιστρωμένα με διαμάντια!



8) Audi-Bang&Olufsen
Η εταιρεία με έδρα την Δανία ιδρύθηκε το 1925 και στις δεκαετίες που πέρασαν έγινε γνωστή για τα προϊόντα της τα οποία εκτός από ποιότητα ήχου, διέθεταν και εντυπωσιακό σχεδιασμό. Εκτός από ηχοσυστήματα, η B&O κατασκευάζει από το 1955 και τηλεορhttps://www.autoagora.gr/jpg/news/1600/8-poiotikotera-ixosysthmata-audi0812mk.jpgάσεις, ενώ αργότερα στην προϊοντική γκάμα της εταιρείας προστέθηκαν και τηλέφωνα, όλα με την ξεχωριστή εμφάνιση που χαρακτήριζε και χαρακτηρίζει την φίρμα.

Η Bang&Olufsen ήρθε στον κόσμο της αυτοκίνησης έπειτα από συμφωνία συνεργασίας με την Audi το 2003, προκειμένου να εξελιχθεί ένα ποιοτικό σύστημα ήχου για τα νέα μοντέλα. Το 2005 είδαμε το αποτέλεσμα στο νέο Audi A8, που διέθετε tweeter στο ταμπλό τα οποία ήταν κρυμμένα και ανασηκώνονταν όποτε έμπαιναν σε λειτουργία. Το αυτοκίνητο διέθετε στο σύνολο 14 ηχεία, και η μεγάλη επιτυχία της B&O είχε ως αποτέλεσμα τη μελλοντική συνεργασία της με τη BMW, τη Mercedes, την Aston Martin και τη Ford.

Όπως και πολλές από τις εταιρείες της λίστας, έτσι και η Bang&Olufsen ανήκει στην Harman International από το 2015.