autoagora.gr logo
TEST ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΙΜΕΣ LEASING SHORT VIDEOS
Πότε πιάσανε τον πρώτο μεθυσμένο οδηγό στην ιστορία;

Πότε πιάσανε τον πρώτο μεθυσμένο οδηγό στην ιστορία;

2/10/2024

- Επικίνδυνο και με βαρύ πρόστιμο το να οδηγείς μεθυσμένος
- Οδηγός ταξί στο Λονδίνο ο πρώτος μεθυσμένος που συνελήφθη
- Μάλιστα η πρώτη συσκευή αλκοτέστ φτιάχτηκε μισό αιώνα μετά
- Ο 25χρονος ήταν λιγότερο από 1 μήνα στη δουλειά & οδηγούμε ηλεκτρικό ταξί!

Επικίνδυνο και με βαρύ πρόστιμο το να οδηγείς μεθυσμένος

Όλοι θα συμφωνήσουν πως δεν υπάρχει πιο αντικοινωνική και επικίνδυνη συμπεριφορά στο δρόμο από την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Εκτός από επικίνδυνο, το να οδηγεί κάποιος μεθυσμένος επιφέρει και βαρβάτα πρόστιμα, ενώ αναλόγως του ποσοστού αλκοόλ στο αίμα προβλέπεται ακόμα και φυλάκιση. Πριν από πόσα χρόνια είχαμε την πρώτη σύλληψη μεθυσμένου οδηγού;

Οδηγός ταξί στο Λονδίνο ο πρώτος μεθυσμένος που συνελήφθη

Για να βρούμε την απάντηση θα πρέπει να ανατρέξουμε πολλές δεκαετίες πίσω. Σχεδόν 130 χρόνια πριν (1897), ένας 25χρονος οδηγός ταξί στο Λονδίνο, που λεγόταν George Smith, χτύπησε με το ταξί του σε ένα κτήριο. Αποτέλεσμα του ατυχήματος ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου να συλληφθεί από τις Αρχές.
 

Μάλιστα η πρώτη συσκευή αλκοτέστ φτιάχτηκε μισό αιώνα μετά

Αξιο αναφοράς μάλιστα, είναι πως η πρώτη συσκευή αλκοτέστ χρησιμοποιήθηκε 56 χρόνια μετά. Τώρα το πώς οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι ήταν μεθυσμένος, μάλλον δεν θέλει και πολλή σκέψη, κρίνοντας από το αποτέλεσμα. Μάλιστα, το περιστατικό σημειώθηκε μόλις 22 μέρες μετά το ντεμπούτο του στην συγκεκριμένη δουλειά, ενώ η ποινή που το επέβαλε το δικαστήριο περιορίστηκε σε χρηματικό πρόστιμο.
 

Ο 25χρονος ήταν λιγότερο από 1 μήνα στη δουλειά & οδηγούμε ηλεκτρικό ταξί!

Τέλος, το πλέον «κουφό» της υπόθεσης είναι πως το ταξί που οδηγούσε ο 25χρονος ήταν… ηλεκτρικό. Τα συγκεκριμένα ηλεκτροκίνητα ταξί, κυκλοφόρησαν στο Λονδίνο για 2 χρόνια (1897-1899). Ο λόγος που αποσύρθηκαν ήταν τα αρκετά προβλήματά τους, όπως το μεγάλο τους βάρος που έφθειρε γρήγορα τα λάστιχα και συχνά έσπαγε τους ξύλινους τροχούς του. Η χρήση τους ήταν ζημιογόνα για την ιδιοκτήτρια εταιρεία και σύντομα αντικαταστάθηκαν από ταξί που έκαιγαν ορυκτά καύσιμα.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις